Minuuttibaari maistatti kirsikkaolutta ja sahtia on saanut Ruoholahdesta – tässä oluenystävän tärpit Rautatientorilta länteen

Minuuttibaari oli päärautatieaseman klassikko jo 1990-luvulla, kun siellä myytiin uppo-outoa kirsikkaolutta ja Pilsner Urquellia. Liekö kukaan laskenut, mutta se on palvellut olemassa olonsa aikana miljoonia asiakkaita. Vaihtuvia hanoja. Päätuotteet Koffilta. Siis Karhua.

Kippis vielä kerran! – Olutkeitaita kasvoi länsimetron varrelle, mutta pian yksi on joukosta poissa

Kamppiin mikkeliläisen yrittäjän ja kunnallispoliitikon Pertti Oksan perustama panimoravintola Bruuveri oli kauppakeskuksen ensimmäisiä ravintoloita, kuten myös HOK-Elannon oluthuone Rotterdam. Bruuverissa on näyttävä otos Saimaan panimon oluita. Suosittu lounas. Rotterdamista saa pikkupurtavaa.

Ruoholahden One Pint on legendaarinen olutravintola erikoisine valikoimineen. Kaupunginosan asukkaiden olohuone Santakadulla. Ei aivan metron vieressä. Sahtia on löytynyt sekä jouluna että juhannuksena. Lyhyt matka Helsingin Beer Festivalille, kunhan ne taas järjestetään. Jääkaapissa aina löytöjä.

Leijuva Lahna Lauttasaaressa on niin ikään pienen kävelymatkan päässä. Kuuluu Lehdon perheen kalaravintoloihin, joilla kaikilla on aina oman kaupunginosansa ilme.

Fat Lizard Otaniememessä on sekä ruoka- että olutravintola. Ehti olla mukana heinäsirkkahypessä.

Niittykummun Gallows Bird lähellä Urheilupuistoa on ollut pitkään Espoon kuuluisin olutravintola. Kaiken se on nähnyt. Real ale ja sahtiviikot ja jopa espanjalaisten oluiden festarit, mikä ei tule aivan ensimmäisenä mieleen oluista puhuttaessa ja niitä maistellessa.

Ravintola on Tapiolan olutklubin kokoontumispaikka.

Helsingin todellinen ravintolalegenda avataan uudelleen – ovensuuhun venäläinen baari

Captain Corvus Matinkylässä on Gallows Birdin sisarravintola. Kauppakeskuksen ravintolaa ei ehkä voi luonnehtia yhtä viihtyisäksi kuin isoveljeään, joka toimii vanhassa ostarissa lähetyskirpputorin naapurissa.

Näin toimii Punavuoreen avattu olut-outlet – "Myymme halvemmalla ulos"

Ketjun kolmas on Tapiolan kauppakeskus Ainoassa toimiva Brew-Pub Gallows Bird. Siellä on sekä oman panimon oluita että erikoisuuksia esimerkiksi muualta Espoosta, Virosta, Benelux-maista ja kauempaakin. Gose ja sour -tyylit ovat todella ajan hermolla.

Suomalaisen kulttioluen paneminen loppui vuosikymmeniä sitten – Kuva: piraattiversioita myydään yhä maailmalla

USU: Hallituksen aikomus kiristää alkoholijuomien verotusta nostaisi etenkin mietojen juomien hintaa

Panimoravintolaan tulossa jopa 300-paikkainen terassi – Gardenian vuokranneet yrittäjät saivat arvokkaan vinkin asiakkaaltaan

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut