Vesimaksut nousevat ja myös sekajätteestä laskutetaan aiempaa enemmän – "Tavoitteenamme on kannustaa asukkaita lajittelemaan jätteensä"

Pk-seudun asukkaita kannustetaan yhä huolellisempaan kierrätykseen. Arkisto/Taru Hokkanen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Veden käyttö- ja perusmaksut nousevat ensi vuonna keskimäärin 2,8 prosenttia. Veden arvonlisäverollinen käyttömaksu nousee 1,48 eurosta 1,53 euroon kuutiometriltä. Käyttömaksut perustuvat kiinteistön käyttämän veden määrään. Jätevesimaksu nousee 1,75 eurosta 1,79 euroon kuutiometriltä.

Perusmaksun arvonlisäverollinen yksikköhinta nousee 0,0208 eurosta 0,0213 euroon kerrosneliöltä. Esimerkiksi 150-kerrosneliöiselle omakotitalolle, jonka vuosittainen vedenkulutus on 180 kuutiota, on kuukausittainen käyttö- ja perusmaksujen nousu yhteensä 1,62 euroa.

HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen kuvaa korotuksia maltillisiksi.

–  Jatkossa haasteenamme tulee olemaan säilyttää kykymme investoida riittävästi ikääntyvien verkostojemme saneerauksiin, Inkinen sanoo tiedotteessa.

Jätehuoltomaksuilla HSY haluaa kannustaa lajitteluun ja kierrätykseen. Sekajäteastioiden tyhjennyshinnat nousevat 2021 keskimäärin 10 prosenttia.

Muovipakkausten ja kartongin keräysastioiden tyhjennyshinta alenee keskimäärin 8 prosenttia, biojätteen 7,4 prosenttia sekä lasin ja metallin 7,8 prosenttia.

Kiinteistöjen jätehuoltomaksuihin vaikuttavat sekajäteastian koko ja tyhjennysrytmi. Asiakashinnat nousevat kiinteistötyypin mukaan keskimäärin 4,2 prosenttia.

– Tavoitteenamme on kannustaa asukkaita lajittelemaan jätteensä siten, että pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen kotitalousjätteen kierrätysaste nousee 60 prosenttiin. Tällä hetkellä kotitalouksien kierrätysaste on 46 prosenttia, toteaa Inkinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut