”Hyytyy kuin aladoobi jääkaappiin” – Helsingin keskustan hiljeneminen kirvoitti kymmeniä kommentteja

Helsingin Uutisten juttu Helsingin keskustan hiljenemisestä (HU 3.–4.10) sai lukijat jättämään kymmeniä kommentteja HU:n Facebook-sivuilla.

Helsingin keskustaan syntyi ikävä noidankehä kun kaupunkilaiset jäävät lähiöihin – "Peltojen reunoille on helpompi mennä omalla autolla"

Tällä hetkellä etenkin keskustan ravintoloissa liikkuu etätöiden ja koronarajoitusten vuoksi normaalia selvästi vähemmän väkeä. Yleinen kaupan alan murros on jo vuosia aiemmin siirtänyt ostoksia verkkoon.

– Tämähän ei liity mitenkään koronaan. Keskusta on menettänyt vetovoimansa aikapäiviä sitten. Ulosmitannut itsensä huonolla palvelulla ja hinnoilla, eräs lukija kommentoi.

– Tämähän on just sitä mitä Helsingin vihreät haluaa nykyisellä politiikallaan. Ruuhkamaksut, tietullit ja muut ihanuudet. Stadin keskusta hyytyy kuin aladoobi jääkaappiin, toinen paukauttaa.

Peltomarketit ovat auton omistavalle helppoja asiointipaikkoja, keskustelussa muistutetaan.

– Sehän oli 10–20 vuotta sitten trendi, että rakennetaan keskustan ulkopuolelle isoja marketteja, jossa ihmiset käyvät autoilla ostoksilla. Niiden ympärille on kehittynyt sellainen infra, ettei keskustaan ole järkeä lähteä muuta kuin patsastelemaan jotain baarikatua vapaa-ajalla, mutta sekin tulee vielä jossain vaiheessa kaatumaan ravintoloiden hintoihin, yksi keskustelija pohtii.

Helsinkiläisten mielestä kaupungista löytyy liian vähän hiljaisia paikkoja –  Vartioharjussa asuva Kikka Repka haki Kauppatorin vilinästä vastapainoa kotiympäristön rauhalle

Eräs kysyy, miksi pitäisi mennä keskustaan, kun kaikki löytyy kodin läheltä.

– Meillä ei ihan kaikki löydy, mutta melkein. Kirjastoon täytyy matkustaa metrolla joko keskustaan tai Itikseen. Joitakin erikoiskauppojakaan ei löydy Kalasatamasta. Onneksi voi tilata paketit lähelle, niin harvemmin löytyy lähteä. Ennen koronaa tuli keskustassa käytyä viikottain töiden takia. Kunhan koronan uhka poistuu, niin sitten keskustassa tulee käytyä jo kulttuuririentojen takia, kalasatamalainen lukija toteaa vastaukseksi.

Yksi laskee, että hänellä on kodistaan päiväkoti 5 minuutin ja ala- ja yläaste 5–10 minuutin päässä ja kaikki palvelut sekä harrastukset 20 minuutin säteellä.

– Kaikki tämä ilman että tarvitsee tehdä maailman huonointa rahallista sijoitusta eli autoa. En ole hipsteri, aktivisti tai muu hörhö, tein vain laskelmat, hän jatkaa.

– Toivottavasti etätyö jää yleiseksi vaihtoehtoiseksi työtavaksi eikä palata takaisin vanhoilliseen kulttuuriin. Monia töitä pystyy tekemään missä vain kunhan on vain kone, netti ja puhelin. Olen käynyt muistaakseni viimeksi maaliskuussa Helsingin keskustassa. Eipä siellä mitään sen ihmeellisempää ole kuin fine dining -ravintolat, yksi mietiskelee.

Onko länsimetro kiepsauttanut työmatkaliikenteen suunnan? – Jarmo Pohjola muutti metron varrelle, jotta voi kulkea Helsingistä Espooseen töihin

Yhdellä kommentoijalla on idea töiden tekemiseksi:

– Tyhjiä toimistoja kirjastojen ”sivukonttoreiksi”, josta kirjastokortilla saisi varata työskentelytilan etätyöpäiväksi!

Toinen parantaisi keskustan vetovoimaa asunnoilla:

– Keskusta asutettava. Toimistot pois ja vuokra normaaliksi. Ei ylihinnoittelua.

Huumeklinikan asiakkaat herättävät pelkoa Puu-Vallilassa – koteihin tunkeutuvia varkaita kyttäävä Terttu, 68: "Tilanne on paha"

Helsinkiläisiä tarkkaillaan kaupungilla uudella videosysteemillä

Elsa Holmqvistillä, 54, on ammatti, jota Helsingin arvotalojen asukkaat arvostavat – "Palkka verrattavissa kaupan kassaan"

Villi idea: Eliel Saarisen Chicagoon piirtämä pilvenpiirtäjä pitäisi toteuttaa Helsinkiin – "Sopisi hienosti Saarisen Rautatieaseman viereen"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut