Tilastokeskuksen mukaan yksinasuvien ja vähintään kolmen hengen asuntokuntien vuokralla asuminen on yleistynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yksinasuvista 49 prosenttia asui vuokralla vuoden 2019 lopussa. Kymmenen vuotta aikaisemmin yksinasuvista asui vuokralla 44 prosenttia, kerrotaan tiedotteessa. Vuokralla asuvien asuntokuntien määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa noin 160 000 asuntokunnalla, ja kasvusta noin 88 prosenttia on nimenomaan yksin vuokralla asuvien kasvua.
Kolmen hengen asuntokunnissa vuokralla asuvien osuus oli 1,3 prosenttiyksikköä suurempi vuonna 2019 kuin kymmenen vuotta aikaisemmin. Vähintään neljän hengen asuntokunnissa vuokralla asuminen on kasvanut kymmenessä vuodessa 2 prosenttiyksikköä. Kahden henkilön asuntokunnissa vuokralla asumisen suhteellinen osuus on pysynyt ennallaan.
Kymmenessä vuodessa asuntokuntien määrä on tiedotteen mukaan kasvanut noin 217 000 asuntokunnalla ja samanaikaisesti vuokralla asuminen on yleistynyt. Vuonna 2019 vuokralla asuvien asuntokuntien osuus kaikista asuntokunnista oli 34 prosenttia, kun vuonna 2009 vuokralla asui 30 prosenttia kaikista asuntokunnista.
Vuokra-asuminen on yleistynyt erityisesti kaupunkimaisissa kunnissa, joissa vuokralla asui vuonna 2019 noin 39 prosenttia asuntokunnista. Kymmenessä vuodessa vuokralla asuvien asuntokuntien osuus on noussut kaupunkimaisissa kunnissa noin neljä prosenttiyksikköä. Maaseutumaisissa ja taajaan asutuissa kunnissa vuokra-asumisen suhteellisessa osuudessa ei ole merkittävää muutosta. Maaseutumaisissa kunnissa vuokralla asui noin 18 prosenttia ja taajaan asutuissa kunnissa 21 prosenttia.
Suomessa on yli 300 000 tyhjää asuntoa – edes uusiin asuntoihin ei riitä asukkaita