Pakilan seurakunta keskeytti rippileirin varotoimena – yhdellä osallistujalla positiivinen testitulos koronaviruksesta

Kuvituskuva. Arkisto/ Lukas Pearsall

Helsinkiläinen Pakilan seurakunta keskeytti rippileirin Eerikkilässä Tammelassa mahdollisten koronvirusaltistusten takia.

Yksi rippikoulun osallistujista kotiutettiin leiriltä tiistaina 13. lokakuuta hänen saatuaan tiedon mahdollisesta koronavirusaltistuksestaan. Hän oli oireeton, mutta sai torstaina positiivisen testituloksen.

Seurakunta päätti keskeyttää leirin ylimääräisenä varotoimenpiteenä, kun tieto koronatartunnasta varmistui.

Terveysviranomaisten ohjeiden mukaan leiriä olisi voinut jatkaa varotoimia noudattaen. Rippikoulun vetäjät, Pakilan seurakunta ja Eerikkilän henkilökunta päättivät kuitenkin varotoimena keskeyttää leirin uusien altistusten ja tartuntojen minimoimiseksi.

Leirille osallistui yhteensä 40 henkilöä leiriläiset, apuohjaajat eli isoset sekä seurakunnan henkilökunta mukaan lukien. Osallistuneiden lähipiirille on tiedotettu altistuksesta ja leiriläiset on lähetetty kotiin.

Ryhmän kanssa Eerikkilässä kontaktissa olleet henkilöt ovat tiedossa ja heihin on oltu yhteydessä, Pakilan seurakunta tiedottaa.

Rippikoululaisten konfirmaation piti olla sunnuntaina 25. lokakuuta, mutta se siirretään myöhemmäksi. Rippileiristä ehdittiin toteuttaa puolet ja rippikoulu käydään loppuun myöhemmin.

– On ikävää, että joudumme keskeyttämään hyvin alkaneen leirin. Mutta tässä tilanteessa tärkeintä on kaikkien rippikoululaisten, perheiden ja työntekijöiden terveys, toteaa Pakilan seurakunnan vs. kirkkoherra Jouni Pirttijärvi tiedotteessa.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kiittää Pakilan seurakuntaa hyvässä yhteisymmärryksessä tehdystä ratkaisusta.

– Tässäkin asiassa haluamme toimia niin vastuullisesti kuin mahdollista ja minimoida pienetkin riskit. Siksi päädyimme terveysviranomaisiakin tiukempaan ratkaisuun keskeyttää leiri.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut