Isä joutui pakottamaan Sanna Nuutisen, 29, lapsena kentälle, mutta nyt Nuutinen golfaa ammatikseen – Saudi-Arabiassa kisataan miljoonasta dollarista

Golf: Suomen naisten ykköspelaaja on aina tiennyt mitä haluaa. Ja saanut sen.

Töölöläisen Sanna Nuutisen, 29, ura lähti nousuun noin kaksi vuotta sitten, kun valmentajaksi vaihtui portugalilainen David Silva. Swingiä on siitä asti hiottu, ja se kulkee. Vakaat avauslyönnit ovat siivittäneen stadilaisen ammattilaisen uran nousuun.

– Viime syksynä tulokset alkoivat näkyä, peli on alkanut kulkea ja on kulkenut, iloinen golfammattilainen vahvistaa.

Menestyksen ovat huomanneet myös muut. Keimolan golfklubilla tehdyn haastattelun yhteydessä onnittelijoita riitti, oman seuran naisen nimi on selvästi kaikkien huulilla.

– Pelaan paljon kisoja. Viime kaudella pelasin yhden jakson aikana yksitoista viikkoa putkeen kilpailuja, kaiken kaikkiaan kuudessatoista viikossa 15 kisaa. Rakastan pelata.

Golf maailman huipulla vaatii niin herkkiä käsiä kuin hyvää fysiikkaa, mutta ennen kaikkea mielen lujuutta. Nuutinen on tänä vuonna ollut parhaillaan sijalla 252 (16.9.20), ja matka kohti kärkeä jatkuu.

– Golfia oppii pelaamalla. Tietysti menestystä tuskin olisi tullut, jos draivi ei kulkisi. Siksi pystyy myös pelaamaan paljon, kun usko omaan lyöntiin on vahva.

Nuutinen on aina ollut hyvin kilpailuhenkinen. Pienestä hevostytöstä kasvoi nopeasti kunnianhimoinen urheilija, jonka tähtäin on voittaa olympiamitali.

– Isä pakotti minut alkuun kentälle, kun perheelle piti löytää yhteinen harrastus. Oma motivaatio löytyi lähes heti, kun aloin kilpailemaan. Alle 12-vuotiaana pelasin jo ekoja kisoja. Menestystä tuli, ja tavoitteet kasvoivat.

– Tiesin jo yläasteella, että ensin Märskyyn urheilulukioon, sitten Jenkkilään yliopistoon ja sieltä Euroopan ammattilaiskiertueelle.

Nuutinen on aina ollut kiinnostunut urheilijan henkisestä vahvuudesta. Sitä hän opiskeli Yhdysvalloissa Texasissa suorittaen kandin tutkinnon urheilupsykologiasta. Hänellä on parhaillaan myös oma henkinen valmentaja.

– Itselle iso asia oli oppia, että minun tehtäväni on lyödä palloa. Unelmani on aina ollut lyödä ja tehdä pallolle mitä haluan. Ja se lopulta vie minut sinne, minne minä lopulta kuulun urani kannalta. Tämä oli minulle vapauttava havainto.

Tokion olympialaiset siirtyivät tältä kesältä vuodelle 2021. Ennen Tokiota on vielä paljon kisoja edessä. Marraskuun kisakalenterissa on ensin matka Dubaihin ja sieltä edelleen miljoonan dollarin kisaan Saudi-Arabiaan.

– Olen yksi eniten harjoittelevista suomalaisista golffareista. Voitot ovat antaneet itseluottamusta. Olen onnistunut saavuttamaan tavoitteeni. Nuorempana halusin asua Töölössä, muutin sinne tammikuussa, Nuutinen naurahtaa hyvällä itsetunnolla, mutta jalat maassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut