Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona rajoittaa myös uusien ihmisten tapaamista – Puolitoista vuotta sinkkuna ollut Sanni, 25: "Tuntuu, että parisuhteessa olevat tuomitsevat"

Ihmissuhteet: Parisuhteessa olevat jopa paheksuvat treffeillä käyntiä.

Helsingissä asuva Sanni, 25, on ollut sinkkuna puolitoista vuotta. Korona-aikana deittailukin on muuttunut haastavammaksi.

– Tuntuu, että parisuhteessa olevat ihmiset tuomitsevat, jos käy deittailemassa uusia ihmisiä. Pitäisi ymmärtää myös se, että jos ei ole parisuhdetta, sinulla ei ole ketään. Se on henkisesti todella raskasta, Sanni toteaa.

Keväällä hänkään ei halunnut tapailla ketään, koska ei tahtonut ottaa riskiä, että deittailun vuoksi altistaisi ketään läheisiään koronalle.

– Nyt tilanne on jo vähän helpottanut, mutta se on edelleen alitajunnassa. Ennen ei tarvinnut ajatella ketään muuta, kun deittaili, paitsi itseä ja sitä toista, hän toteaa.

Yksinasuvista liki puolet asuu nyt vuokralla

Tinder on mullistanut suomalaisten deittikulttuurin täysin. Näin sanoo Kalliossa asuva sinkkubloggaaja ja -kirjailija Henriikka Rönkkönen, 36.

Hän muistaa ajan ennen treffisovellus Tinderiä. Vielä kuusi vuotta sitten käytössä olivat eri deittisivustot tai sitten kumppaneita pokailtiin baareista.

Ghostaaminen voi perustua siihen, että haluaa vain seksiä.

– Tinderin myötä treffeillä käyminen ei ole enää suurta ja ihmeellistä, kuten se ennen oli, Rönkkönen sanoo.

"Saa syödä haluamiaan ruokia ja sisustaa mielensä mukaan" – sinkku elää vapaasti, mutta kaipaa seuraa

Tinder-treffeihin suhtaudutaan Rönkkösen mielestä sillä keveydellä kuin siinä vaiheessa pitääkin, eikä treffeistä tehdä isoa numeroa.

Keveys on tosin johtanut siihen, että deittailu voi joskus käydä jopa työstä, toteaa Sanni. Välillä treffejä voi olla paljonkin lyhyen ajan sisällä.

– Latasin Tinderin oikeastaan saman tien, kun parisuhde päättyi 1,5 vuotta sitten. Hiljakseen aloin tapailla ihmisiä. Olen keskustassa töissä, joten treffejä on helppo sopia.

Monen muun nuoren aikuisen tapaan Sanni etsii seuraa Tinderistä, koska sitä kautta treffit järjestyvät helposti.

Muita treffisovelluksia olisi tarjolla, mutta Sannin mukaan Tinderissä ovat ”kaikki”. Se on myös osaksi ongelma, sillä Tinderissä osa etsii vakavampaa ja osa pelkkää seksiä ja loput jotain siltä väliltä. Sannin mielestä keskimmäinen ryhmä on koko ajan kasvanut.

– Ihmisten käyttäytyminenkin, kuten ghostaaminen, voi perustua siihen, että heidän intressinään on hakea vain seksiseuraa Tinderistä, hän arvelee.

Somekuningatar Asal Bargh ei lähde sokkotreffeille: ”Miksi jotkut luulevat, että haluaisin lähettää heille kuvia itsestäni?"

Sanni uskoo, että Tinderin käyttö on lisääntynyt koronan myötä, kun ihmisiä tapaa entistä vähemmän. Hän toteaa, että on harvinaista löytää treffiseuraa muualta. Se luo kuitenkin ihmisiin tutustumisessa omat haasteensa.

– Kun tapaa Tinderin kautta ihmisen, joka tekee ihan eri asioita kuin sinä ja liikkuu ihan eri piireissä, on vaikea parin kerran perusteella saada oikeaa kuvaa ihmisestä. Sen vuoksi jotkut hyvätkin deitit tippuvat nopeasti pois kuvioista, Sanni luonnehtii.

Katosiko Tinder-deittisi yhtäkkiä, vaikka olitte viestitelleet kiihkeästi viikkoja? – Sinkkublogin Henriikka Rönkkönen selittää mistä "ghostaaminen" voi johtua

Henriikka Rönkkönen sanoo, että voikin olla onnekas, jos tapaa kiinnostavan ihmisen esimerkiksi juhlissa tai vaikka työpaikan tapahtumassa.

– Näet ihmisen silloin ihan eri valossa kuin jos hän tulee kiillotettuna treffeille. Siksi kaikki aistit vain auki, että huomaa, ketä lähipiirissä pyörii, hän vinkkaa.

Sannin nimi on muutettu.

Seksistä ja sinkkuudesta bloggaava Henriikka ei halua kuulla otteita hittikirjastaan – "Tulee samanlainen olo kuin joku katsoisi käytettyjä alushousujani"

Alexandra, 26 paljastaa parhaan treffikokemuksensa – "En ikinä menisi ensimmäisillä kerralla leffaan"

Venla, 27, kertoo mikä on pahin moka mieheltä treffeillä – "Sellainen ravintola on ihan nou-nou"

Sinkkukin voi olla sijaisvanhempi – helsinkiläinen Lotta Mutanen odotti lasta kolme vuotta: "Yhteys lapseen syntyi heti"

Mies esiintyi Tinderissä "Amandana" – houkutteli naisseuraa etsineen opiskelijanaisen asunnolleen Tuomarilaan ja raiskasi