Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapaturma-asemalla koronavirustartunta Helsingissä

Töölön sairaalan tapaturma-aseman henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta. Altistuneiden jäljitys on osittain kesken, mutta alustavan tiedon mukaan noin puolet hoitohenkilökunnasta ja joitakin lääkäreitä on voinut altistua. Potilaita ei ole altistunut, kerrotaan Husin tiedotteessa.

Altistuneiden suuren määrän vuoksi altistunut henkilökunta jatkaa työssään siten, että he käyttävät jatkuvasti kirurgista suu-nenäsuojainta. Tavoitteena on turvata tapaturma-aseman toiminta ja samalla estää potilaiden altistumiset jatkossakin sekä henkilökunnan väliset jatkotartunnat.

Altistuneiden henkilökunnan jäsenten riski saada tartunta on arvioitu pieneksi. Henkilökunta on saanut erilliset ohjeet muun muassa ruokailuihin liittyen. Altistuneet työntekijät testataan ensimmäisen kerran neljän vuorokauden kuluttua altistumisesta. Mikäli työntekijälle tulee oireita, hänen tulee välittömästi poistua työpaikalta. Henkilökuntaa on myös ohjeistettu toimimaan siten, etteivät he mahdollisesti sairastuessaan altista muita henkilöitä sairaalan ulkopuolella.

Töölön tapaturma-asema on alueen vaikeiden tapaturmien ensisijainen hoitopaikka ja sen toiminnan jatkaminen osaavan henkilökunnan turvin on välttämätöntä. Tiedotteessa kerrotaan, että terveydenhuollon toimintayksiköiden altistustilanteissa tulee ohjeiston mukaan arvioida tartunnanriskin lisäksi myös toiminnan vaarantumista.

Jos 10 vuorokauden karanteeni ei ole toteutettavissa esimerkiksi ilman, että sosiaali- ja terveydenhuollon yksikön toiminta vaarantuu, työntekijä voi jatkaa työssä tai palata työhön aiemmin. Tämä on mahdollista vain, jos työntekijä käyttää työssään jatkuvasti kirurgista suu-nenäsuojusta eikä hoida vaikeasti immuunipuutteisia potilaita.