Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mistä saa Helsingin parasta pizzaa? – Ehdota omaa suosikkiravintolaasi Helsingin Uutisten äänestyksessä!

Kilpailu: Äskettäin Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä etsittiin – ja löydettiin, stadin paras kebab-ravintola. Nyt valitaan kaupungin paras pizzeria.

Helsingin Uutiset etsii nyt kaupungin parasta pizzeriaa. Lopullisen päätöksen tekevät tuttuun tapaan HU:n lukijat. Toimitus on valinnut äänestykseen 40 mielenkiintoisinta ravintolaa, mutta voit ehdottaa listalle myös omaa suosikkiasi.

Syyskuussa Helsingin Uutiset valitsi kaupungin parhaaksi kebab-ravintolaksi King Kebab Vallilan. Ääniä tuli tuolloin ennätykselliset 6036.

Tämän kertaisessa pizzaäänestyksessä ehdolla ovat muiden muassa HU:n 2015 lukijaäänestyksessä voittaneen Linkon perilliset. Linnankoskenkadulta sen toiminnot siirtyivät sekä Restobar Tenhoon Helsinginkadulle että uuteen Linkoon Ruusulankadulle, jonka nurkille onkin syntynyt melkoinen pikku-Italia: vanha Villetta, Manskun Don Angelo, muuton tehnyt Il Sogno, Daddy Greens sekä vähän kauemmas sijoittuneet Mamma Rosa ja Il Trio.

Manalakin pitää lisätä joukkoon. Eihän se ole pizzeria, mutta sen pizzat ovat maan kuuluja, erityisesti Pizza Renna: savuporoa, Aura-juustoa ja tuoreita herkkusieniä.

Keskustan legendoihin kuuluu jo Erottajan Skiffer, joka maine nousi Liuskaluodolta Kaivopuiston edustalta.

Gourmetpizza saapui Suomeen 2010-luvun taitteessa, kun halpa mättöruoka alkoikin kääntyä herkutteluksi.

Ensimmäiseksi uuden aallon pizzeriaksi Helsingissä voi sanoa vaikka Hangosta levinneen Classic Pizzan. Viisi Tähteä -lehden päätoimittajan Eeropekka Rislakin mukaan todellisen pizzavallankumouksen tekivät noin viisi vuotta sitten artesaanipizzeriat, kuten Alfon’s, Bacco, Pjazza ja Puttes’s.

Toki meillä on sellaiset vanhat klassikot, kuten Kruununhaan Rodolfo ja Albertinkadun Rivoletto, joka oli ravintolamaailman grand-old-ladyn Ragni Rissasen Rivolin kylkeen 1971 perustama pizzeria. Se sai uudet omistajat vajaa vuosi sitten, kun Café Bar N:o 9:n Niklas Engblom osti Rivolin.

Kauppakeskuksetkin ovat löytäneet vaativaan profiiliinsa sopivat laatupaikat: Forum Classic Pizzan, Redi Pomo d’orin ja Tripla Capperin.

Ja sitten ovat monet kivijalat:

Via Tribunali meni Sofiankadulla liiketiloihin, joissa on aina tehty hyvää ruokaa, mutta ei ehkä koskaan näin vauhdikkaalla myynnillä kuin nyt. Edeltäjä oli espanjalainen Nuevo.

Mäkikuplan suurin valtti Torkkelinkadulla on vankka kanta-asiakaskunta.

Annankadun ja Iso Roobertinkadun kulmassa on toiminut Kotipizza niin kauan kuin miesmuisti riittää eli 1980-luvulle. Ketju perustettiin 1987.

Kotipizzan Etelä-Haagan piste on puolestaan yksi kotiinkuljetuksen edelläkävijöistä Suomessa.

– Stadin (ja todennäköisesti koko Suomen) eniten pizzoja kuljettava ravintola, rohkenee arvioida ryhmän viestintäjohtaja Antti Isokangas.

Teurastamon Pizzalassa hohkaava puu-uuni yllättää ja lämmittää hyvän ruoan ystäviä kaupungin ruokamarkkinoiden ytimessä. Meno alueella lumettomaan aikaan on ”kuin ulkomailla”.