Sote-valiokunta puoltaa ravintolatoiminnan rajoituksia – Tiukimmin suitsittaisiin juopottelupaikkoja

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta puoltaa jatkoa ravintolatoiminnan väliaikaisille rajoituksille. Mietintö syntyi yksimielisesti.

Nykyiset rajoitukset ovat voimassa tämän kuun loppuun, mutta perustuslakivaliokunta on vaatinut rajoitusten tarkempaa kohdentamista vain niihin ravintoloihin, joissa ne ovat välttämättömiä..

Sote-valiokunta linjaa, että tiukimmin rajoitetaan ravitsemusliiketoimintaa, joka keskittyy pääasiassa alkoholijuomien tarjoiluun. Tällaisia paikkoja ovat valiokunnan mukaan yökerhot, anniskelubaarit ja pubit. Juopottelupaikat saisivat jatkossa ottaa sisään vain puolet normaalista asiakasmäärästä.

Muut ravitsemisliikkeet, esimerkiksi ruokaravintolat, kahvilat ja lounaspaikat, puolestaan saisivat täyttää kolme neljästä asiakaspaikastaan.

Valiokunta korostaa, että pelkkä asiakasmäärän rajaaminen ei riitä ravintolan koronatoimeksi.

Ravitsemistoiminnan harjoittajalla on asiakasmäärästä riippumatta velvollisuus huolehtia siitä, että asiakkaat oleskelevat tartuntataudin leviämisen estämiseksi riittävän väljästi. Asiakaspaikat on sijoitettava riittävän etäälle toisistaan.

– Ravitsemisliikkeen on myös lyhennettävä aukiolo- ja anniskeluaikaa, jos se on välttämätöntä yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen estämiseksi, eivätkä ravitsemisliikkeen tilojen ja pintojenpuhdistamistoimenpiteet, hygieniaohjeet, asiakaspaikkojen järjestely ja muut toimenpiteet ole tähän riittäviä, valiokunnan tiedotteessa sanotaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut