Sote-uudistus epäilyttää pääministerin puoluetoveriakin

Demaripormestari: Lauri Lyly pelkää soten iskevän lovea kaupunkitalouteen.

Tampereen demaripormestari Lauri Lyly on herättänyt huomiota twiittaamalla kiivaasti suurten kaupunkien taloustilanteen huononemisesta, jos soten rahoitusmalli toteutuu. Ääni kellossa on ollut täysin toinen kuin hänen valtuusto- ja puoluetoverillaan, pääministeri Sanna Marinilla, jonka hallitus ajaa sote-uudistusta kuin käärmettä pyssyyn.

Husin toimitusjohtaja varoittaa sote-uudistuksesta – "Aletaanko potilaille antaa halvempia syöpälääkkeitä?"

Lauri Lyly, vastustatte merkittävänä demaripäättäjänä uutta sotemallia, jonka pelkäätte romuttavan suurten kaupunkien talouden – miten on mahdollista, että SDP antaa uudistuksen edetä?

– Haluan keskusteluttaa sote-uudistuksen sisältöä niin kauan kuin esitys on vielä valmistelussa. Kyllä sitä pitää voida arvioida ja esittää koviakin kannanottoja. SDP:ssä on myös pitkät perinteet sille, että erilaisia mielipiteitä saa olla.

Ymmärtääkö pääministeri suurten kaupunkien pelot?

– Pääministeri on kirjauttanut sote-uudistuksen hallitusohjelmaan ja yrittää toteuttaa sitä. Meidän pitää nyt yrittää saada suurten kaupunkien näkökulma esiin. Ja uskon siihen, sillä sote-uudistus on koko ajan vähän kehittynyt. Viime viikkoisessa julkistuksessa näkökulmaamme oli jo otettu huomioon.

Sote-uudistus imuroi rahaa Helsingistä ja naapurikaupungeista – "Hallituksen mielestä palvelut järjestetään täällä nyt liian hyvin"

Saadaanko esitystä korjattua riittävästi vai kaatuuko sote, kun se tulee eduskuntaan loppuvuodesta?

– Tuore lausunto käsiteltiin vain parissa viikossa, ja siksi vielä jäi kysymyksiä, joihin pitää yrittää vaikuttaa eduskuntakäsittelyyn asti. Siihen asti otan kantaa Tampere-hattu päässä.

Sanna Marin ei halunnut ottaa kantaa Lylyn esille nostamaan huoleen.

Helsingin vihreät ja demarit uskovat sote-esityksen menevän nyt maaliin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut