Kruunuvuorenrannan keskustakortteliin kaksi markettia ja ravintoloita – osassa asunnoista merinäkymät

Kruunuvuorenrantaan nousevan keskustakorttelin nimeksi on annettu "Kruunis". Sen rakentaa YIT.

Tuleva keskustakortteli sijaitsee aivan koulun ja päiväkodin naapurissa ja Kruunusillat-raitiotie tulee kulkemaan korttelin vierestä.

Keskustakortteli muodostuu kolmesta rakennusryhmästä ja niiden väliin jäävästä jalankululle varatusta kaupunkitilasta.

Kruuniksen noin 7 000 kerrosneliömetrin kaupallisen tarjonnan pohjan muodostavat kaksi supermarkettia, joita täydentävät muut päivittäispalvelut, valikoidut erikoisliikkeet sekä kahvila- ja ravintolatarjonta.

Kruuniksen kortteliin valmistuu noin 300 asuntoa ja osassa asunnoista on merinäköala. Asukkaiden käyttöön toteutetaan yhteinen kylätalo. Kruunikseen tuodaan myös yhteiskäyttöautoja, jotka vähentävät asukkaiden oman auton tarvetta.

Energiajärjestelmä on poikkeuksellinen: päivittäistavarakauppojen ympärivuotista lauhdelämpöä hyödynnetään korttelissa kierrättämällä energiavirrat rakennuksissa ja hyödyntämällä niitä asunnoissa ja muissa liiketiloissa. Lämmitysjärjestelmään saadaan energiaa myös katoille sijoitettavilla aurinkokennoilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut