Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kruunuvuorenrannan keskustakortteliin kaksi markettia ja ravintoloita – osassa asunnoista merinäkymät

Kruunuvuorenrantaan nousevan keskustakorttelin nimeksi on annettu "Kruunis". Sen rakentaa YIT.

Tuleva keskustakortteli sijaitsee aivan koulun ja päiväkodin naapurissa ja Kruunusillat-raitiotie tulee kulkemaan korttelin vierestä.

Keskustakortteli muodostuu kolmesta rakennusryhmästä ja niiden väliin jäävästä jalankululle varatusta kaupunkitilasta.

Kruuniksen noin 7 000 kerrosneliömetrin kaupallisen tarjonnan pohjan muodostavat kaksi supermarkettia, joita täydentävät muut päivittäispalvelut, valikoidut erikoisliikkeet sekä kahvila- ja ravintolatarjonta.

Kruuniksen kortteliin valmistuu noin 300 asuntoa ja osassa asunnoista on merinäköala. Asukkaiden käyttöön toteutetaan yhteinen kylätalo. Kruunikseen tuodaan myös yhteiskäyttöautoja, jotka vähentävät asukkaiden oman auton tarvetta.

Energiajärjestelmä on poikkeuksellinen: päivittäistavarakauppojen ympärivuotista lauhdelämpöä hyödynnetään korttelissa kierrättämällä energiavirrat rakennuksissa ja hyödyntämällä niitä asunnoissa ja muissa liiketiloissa. Lämmitysjärjestelmään saadaan energiaa myös katoille sijoitettavilla aurinkokennoilla.