Kaksi puoluetta yhdistyi Helsingin kaupunginvaltuustossa, solmivat myös vaaliliiton kevään kuntavaaleihin

Siniset syntyivät kun perussuomalaiset jakautuivat kahtia vuonna 2017. Puolueen perustajatahoihin kuulunut Sampo Terho toimi sinisten puheenjohtajana 2017-2019. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Kristillisdemokraatit ja siniset ovat solmineet vaaliliiton Helsingissä kevään 2021 kuntavaaleihin. Lisäksi puolueet yhdistävät valtuustoryhmänsä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

– Vaaliliitto vahvistaa kristillisdemokraattien ja sinisten ehdokkaiden asemaa kuntavaaleissa. Meillä on myös vaaleissa yhteinen päämäärä: turvallinen ja perheystävällinen Helsinki, sanovat KD:n Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora ja Helsingin Sinisten puheenjohtaja Toni Ahva.

Uuden ryhmän nimi on Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmä (KD&Sin). Sen puheenjohtajana toimii Mika Ebeling (kd.) ja varapuheenjohtajana Toni Ahva (sin.). Lisäksi valtuustoryhmään kuuluvat Sampo Terho (sin.) sekä Mauri Venemies (kd.) ja Tuulikki Vuorinen (kd.).

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut