Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus vetoaa opiskelijoitakin noudattamaan koronaohjeita, vaikka se onkin "opiskelijoilta paljon pyydetty" – Syksyn aikana opiskelijatapahtumista lähtenyt useita tartuntaketjuja

Hus vetoaa opiskelijoihin, jotta nämä noudattaisivat vapaa-ajallaan kasvomaskien käytöstä ja kokoontumisesta annettuja suosituksia. Sairaanhoitopiiri on lähettänyt vetoomuksensa pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöille oppilaitosten kautta.

– Ymmärrämme, että sosiaalisten kontaktien rajoittaminen on opiskelijoilta paljon pyydetty, mutta teemme sen silti, koska uskomme, että opiskelijat haluavat toimia vastuullisesti, sanoo Husin hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä tiedotteessa.

Syy poikkeukselliseen vetoomukseen on, että Hus-alueella on syksyn mittaan tapahtunut opiskelijoiden kokoontumisissa useita joukkoaltistumisia ja niistä lähteneitä tartuntaketjuja. Tartuntoja on tullut niin varsinaisista opiskelijatapahtumista kuin opiskelijoiden vapaa-ajallaan järjestämistä tapaamisista.

Hus muistuttaa, että vaikka koronavirustartunta ei yleensä aiheuta nuorille vakavaa sairastumista, tauti leviää opiskelijoista muuhun väestöön ja myös riskiryhmiin. Husin mukaan jo nyt on nähtävissä, että tartuntojen määrät ovat vanhemmissa ikäluokissa lisääntymässä.

Hus tiedottaa, että sen vetoomuksen tavoitteena on sekä epidemian hillitseminen että opetuksen toteutumisen turvaaminen. Joukkoaltistumisista seuraa karanteeneja ja koulutilojen sulkemisia, mikä vaikeuttaa merkittävästi opetuksen järjestämistä.