ALS-tautiin sairastunut muusikko Pave Maijanen ilmaisee itseään nyt valokuvan keinoin – teoksia esillä ensimmäistä kertaa Helsingissä

Anniina Virtanen

Muusikko Pave Maijasen valokuvia on ensi kertaa esillä Helsingissä. Näyttely Kuva & Valo on esillä Kanneltalossa 28. lokakuuta alkaen marraskuun 16. päivään saakka.

Näyttely sisältää kuvia muun muassa Gran Canarian eteläkärjen dyyneiltä, missä tuuli pistää niin hiekan kuin vedenkin aaltoilemaan.

Kuvia on myös saaren kirpputoreilta ja Maijasen lastenlapsista. Loput kuvat ovat ilman erityistä teemaa.

Kuvat ovat otettu pääasiassa viimeisten viiden vuoden aikana.

Pave Maijanen on jättänyt musiikin taaksensa sairastuttuaan ALS-tautiin, joka rappeuttaa lihasten toimintaa ohjaavia liikehermosoluja. Maijanen täytti syyskuussa 70 vuotta.

Vielä vuonna 2018 Maijanen esiintyi loppuunmyydyille katsomoille Wigwam-yhtyeen 50-vuotisjuhlakeikoilla muun muassa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Maijasen omia menestyskappaleita ovat muun muassa ”Lähtisitkö”, ”Jano”, ”Elämän nälkä”, ”Ikävä” ja ”Sirkus saapuu tivoliin”.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut