Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roope Salminen pyytää anteeksi ja kertoo, ettei aio valittaa tuomiostaan hoviin

Mediapersoona ja muusikko Roope Salminen pyytää anteeksi käytöstään ja kertoo ettei aio valittaa hovioikeuteen tapauksessa, jossa hän sai Helsingin käräjäoikeudesta tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

– Maksan minulle määrätyt sakot ja asianomistajan vaatiman vahingonkorvauksen ja hyväksyn Helsingin käräjäoikeuden päätöksen. Pyydän niin ikään asianomistajalta anteeksi. Vilpittömästi toivon, että tämä on kaikille osapuolille helpottava ratkaisu. En ole syyllistynyt siihen rikokseen josta tuomio on annettu, mutta sille, millaisen olon olen toiselle ihmiselle teoillani aiheuttanut ei ole mitään oikeutusta. Kun juodaan alkoholia ja vietetään aikaa yhdessä millään muotoa intiimisti, on äärimmäisen tärkeää, että joka vaiheessa on varmuus siitä, että kaikesta mitä tapahtuu jää kaikille osapuolille hyvä olo, Salminen kirjoittaa Instagramissa.

Hän lisäksi toteaa, että oli tapahtumien aikaan 25-vuotias aikuinen ja hänen täytyy kantaa käytöksestään vastuu.

– Jos päätyisin uudelleen vastaavanlaiseen tilanteeseen, toimisin nyt eri tavalla ja niin minun täytyisikin toimia. Pyydän käytöstäni anteeksi asianomistajalta ja olen vilpittömästi pahoillani kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleenelämään inhottavia muistoja tästä aiheesta heränneen keskustelun myötä, Salminen kirjoittaa.

Iltalehden haastattelussa nyt 30-vuotias Salminen toteaa tietävänsä, että tuomio voi vaikuttaa tulevaisuuden työtehtäviin.

Putous-ohjelmassa hänet korvasi juontajana Joonas Nordman.