Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Emme edes tavoittele laajaa muodin valikoimaa" – Helsinkiläiskauppakeskus satsaa nyt ravintoloihin ja vaatekauppoja on enää 1

Kaupat: Vuosaarelaiset suuntaavat Columbusta pidemmälle vaateostoksille. Ostoskeskuspomon mukaan vaateliikkeiden valikoima tuskin tulee kasvamaan.

Vuosaaren kauppakeskus Columbuksen Lidlissä käy kuhina. Uusi kesällä avattu ruokakauppa tuli S-marketin ja K-Supermarketin kilpailijaksi.

Sen sijaan vaateliikkeitä Columbuksesta löytyy verrattain vähän. Kauppakeskuksen käytäviltä bongaa Lindexin ja Kenkälusikan sekä kirpputoreja, kuten Fidan, iCaren ja UFFin. Kultasepän palveluita saa Kultasäde-liikkeestä.

Mistä vuosaarelaiset ostavat vaatteensa ja kaipaavatko he paikalliseen ostoskeskukseen lisää muotia ja asusteita tarjoavia liikkeitä? Vuosaaren Facebook-ryhmässä aihe kerää monenlaisia mielipiteitä.

Suurin osa kertoo tekevänsä vaateostoksensa muualla kuin Columbuksessa. Moni hurauttaa muutamassa minuutissa metrolla Itäkeskukseen tai menee keskustaan saakka. Ostoksia tehdään myös netissä tai kirpputoreilla.

– Nykyään Columbuksen tarjonta on aika niukka ainakin miehillä. Aiemmin asioin siellä välillä Dressmannissa ja saatoin ostaa vaatteita myös Citymarketin vaateosastolta. Molemmat lakkautettiin joitain aikoja sitten, kertoo Vuosaaressa vuodesta 1997 asunut demarivaltuutettu Ville Jalovaara.

Konkurssin tehnyt Seppälä-ketjukin poistui kauppakeskuksesta.

Jalovaara menee vaateostoksille Itäkeskukseen, mutta ei pistäisi pahitteeksi, jos Columbukseen tulisi muutama vaateliike lisää.

Samaa mieltä ovat Vuosaaren lukiossa opiskelevat Banu Simko, Shadia Muhumud ja Suzanna Mamedova.

– Olisi kiva, jos jotain edullisia vaateliikkeitä tulisi lisää. Käyn täällä ruokakaupassa ja välillä Hesburgerissa tai Subwayssa. Ostan vaatteita esimerkiksi netistä, mutta täältä aika harvoin, sanoo Muhumud. Simko ja Mamedova komppaavat.

Häiriköintiä saatu aisoihin Vuosaaressa – kauppakeskus ja nuoret laativat yhdessä pelisäännöt

Verkko-ostaminen noudattelee yleistä trendiä nettikauppojen suosion kasvusta. Vuosaari-ryhmässä harva haluaa kauppakeskukseen ainakaan pikamuotia tarjoavia vaateliikkeitä.

– Vaatteiden valmistus alkaa olla iso ympäristöongelma, koska niiden alkuperää ja valmistustapaa on vaikea jäljittää ja halvat ja huonolaatuiset vaatteet hylätään nopeasti, sanoo Vuosaaressa 15 vuoden ajan asunut Sari Virtanen.

Virtanen on suhteellisen tyytyväinen kauppakeskuksen valikoimaan päivittäistavarakauppojen puolella ja monen muun tavoin kiittelee Suomalaisen kirjakaupan olemassaoloa.

S-marketin parkkipaikalle rakennetaan 31-kerroksinen asuintorni Vuosaaressa – näin luvataan asuntojen hinnoista

Columbuksen keskuspäällikön Karoliina Hurmerinnan mukaan liikevalikoimassa on pyritty keskittymään arkea helpottaviin palveluihin. Palautetta vaatekauppojen niukkuudesta ei juurikaan tule.

– Tällä hetkellä, kun myös Lidl on saatu auki, meillä on kolme suurta päivittäistavarakauppaa. Niiden lisäksi löytyy apteekki, Alko ja myös Tokmanni ja Jysk isoina vuokralaisina. Ravintoloita ja kahviloita on lisätty, jotta valikoima olisi monipuolisempi, ettei tarvitsisi lähteä Columbusta kauemmaksi rentoutumaan, Hurmerinta sanoo.

– Uskoisin, että ihmiset lähtevät hakemaan vaatteita hieman eri tyylisestä keskuksesta, missä on valikoimaa kerralla enemmän. Columbuksessa emme edes tavoittele laajaa muodin valikoimaa, vaan keskitymme nimenomaan päivittäiseen asiointiin, hän jatkaa.

Vuosaareen aukesi uusi pikaruokaravintola – tunnettu graffitimaalari jätti jälkensä tännekin

Vuosaaren Facebook-ryhmästä käy ilmi, että ennen monet akuutit vaatehankinnat ja ostokset tehtiin Citymarketista, joka sittemmin muuttui K-Supermarketiksi.

Lisäksi monen toiveissa on perinteinen kahvila. Helsingin Uutiset uutisoi viime keväänä, kun Marian konditoria joutui kovan kohun saattelemana lähtemään.

Asiakkaiden adressi ja vetoomukset kauppakeskuksen omistajaan eivät auttaneet: Marian konditoria joutuu lähtemään Columbuksesta

Asukkaat alkoivat kerätä adressia suositun kahvilan puolesta Helsingissä – "Tilamme vuokrattiin toimijalle, joka voi maksaa suurempaa vuokraa kuin me pienenä yrityksenä"

Toive on Hurmerinnan mukaan kuultu.

– Nyt vielä tämän vuoden puolella aukeaa Sesonkipuoti metron puoleisen sisäänkäynnin läheisyyteen. Siinä yhdistyy toriherkkupuoti ja kahvila, josta löytyy suomalaisten pientuottajien tuotteita, raaka-aineita ja sesonkiherkkuja. Sieltä saa jatkossa voisilmäpullaa, karjalanpiirakoita ja munkkipossuja.

Lidl suunnittelee jopa 10 uutta myymälää Helsinkiin – Tästä syystä kaikki liikepaikat eivät käy: "Se on automaattisesti meiltä pois"

Vuosaari saa lisää ravintoloita – tässä uusimmat tulokkaat

"Kulttuurierot Suomen ja Venäjän välillä ovat aika suuria" – vuosaarelainen Alena Markava, 37, tukee venäläistaustaisia perheitä monin tavoin

"Valitettavasti koko rakennus menetettiin" – liki 120-vuotias puukoulu paloi Helsingissä

Uusia uimalaitureita ehdotettu Helsinkiin – kaupungin laskelman mukaan yksi maksaa 300 000 euroa