Alle 40 prosenttiin normaalikaudesta pudonnut kävijämäärä vaikuttaa Linnanmäen kykyyn jakaa avustuksia – jäävätkö lapset ilman leirejä?

Linnanmäen huvipuiston kävijämäärät putosivat menneen koronakesän aikana ennätysmäisen paljon.

Kun vuonna 2019 Linnanmäellä kävi yhteensä 1,2 miljoonaa iloittelijaa, kuluneena kesänä heitä oli alle 40 prosenttia normaalikaudesta.

Taavi, 39, on ajanut 100 000 kilometriä Lintsin rakastetuimmassa laitteessa – Huvipuiston koronakesä oli karu mutta nyt katseet on kohdistettu jo ensi kauteen

Tällä on suora vaikutus huvipuiston kykyyn jakaa avustuksia Lasten Päivän Säätiön taustalla toimiville lastensuojelujärjestöille.

Viime vuosien aikana Linnanmäki on tukenut Lasten Päivän Säätiön lastensuojelujärjestöjä 4,5 miljoonalla eurolla vuodessa.

Määrä on ollut suhteellisen vakio.

– Nyt tilanne on se, että tämän vuoden päätteeksi tätä tukea joudutaan hyvin todennäköisesti supistamaan. Vielä tässä vaiheessa syksyä Lasten Päivän Säätiön hallitus ei ole tehnyt päätöstä vuonna 2020 jaettavan avustuksen suuruudesta, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Yksi Lasten päivän säätiön avustuksia saavista yhdistyksistä on Parasta Lapsille ry.

Muut tukea saavat järjestöt ovat Lastensuojelun Keskusliitto, Pelastakaa Lapset, Ensi- ja turvakotien liitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Barnavårdsföreningen.

Rahallisen tuen todennäköinen kutistuminen saa Parasta Lapsille -yhdistyksen toiminnanjohtajan Sari Nikulan huolestuneeksi.

– Jos käy niin, että säätiön meille myöntämä avustus vähenee merkittävästi, kyllä sillä on suora vaikutus meidän toimintaamme, Nikula toteaa.

– Viime vuonna Lasten Päivän Säätiö tuki meitä noin 540 000 eurolla. Se on käytetty lähinnä lasten leiritoiminnan järjestämiseen.

Parasta Lapsille -yhdistyksen leirit on kohdennettu erityisesti vähävaraisille lapsille ja heidän perheilleen.

Kaikkiaan leirien kautta lomailemaan on vuosittain päässyt kuutisensataa lasta.

– Jos säätiön tuki vähenee, silloin joudumme jättämään leirejä pois ohjelmasta. Leirimaksujakaan emme voi korottaa, sillä kyse on juuri vähävaraisista perheistä.

Toinen yhdistystä tukeneista tahoista on ollut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, joka on myöntänyt toimintaan vuosittain noin 600 000 euroa.

Koronakriisistä huolimatta Lasten Päivän Säätiön rahoituslovi ei tulevien järjestöavustusten osalta ole niin lohduton kuin ensi näkemältä voisi ajatella.

– Pitää muistaa, että Suomessa on useita apurahasäätiöitä, joilla on huomattavasti enemmän pääomaa kuin toiminnallisilla säätiöillä, arvioi Säätiöt ja rahastot ry:n toiminnanjohtaja Liisa Suvikumpu.

– En pidä lainkaan mahdottomana, etteivätkö apurahasäätiöt voisi tukea niitä järjestöjä, joita esimerkiksi Lasten Päivän Säätiöllä ei kenties ole mahdollisuutta tukea, Suvikumpu rauhoittelee.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut