Microsoft 365 -sähköpostia käyttäville varoitus tietokalastelusta – "Tietoomme on tullut erityisesti Dropbox-viestejä"

Microsoft 365 -sähköposteissa on liikkeellä tietojenkalasteluviestejä. Viestien sisältö ohjaa lataamaan liitteitä tai klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. Viestien tavoitteena on kalastella tunnuksia tai varastaa tietoa suoraan tietokoneelta ladatun liitteen avulla, kertoo Taloushallintoliitto tiedotteessaan.

– Tietoomme on tullut erityisesti Dropbox-viestejä, joissa pyydetään lataamaan linkin takana oleva asiakirja. Nämä viestit tulevat tuntemasi yhteyshenkilön nimissä ja aidosta Dropbox-osoitteesta. Kyseisen yhteyshenkilön sähköposti on joutunut tietomurron kohteeksi, jolloin identiteetti on varastettu ja sillä on luotu aito Dropbox-tili, tiedotteessa kerrotaan.

Taloushallintoliitto kehottaa tarkistamaan viestien aitouden ennen linkkien klikkausta, liitteiden latausta tai omien tunnustietojen syöttämistä.

– Älä koskaan lataa liitteitä, joiden alkuperästä ei ole varmuutta. Suosittelemme kiinnittämään erityistä huomiota aina viestien sisältöön, viestin lähettäjän sähköpostiosoitteeseen sekä linkkien ohjaamiin verkkosivuosoitteisiin, joihin tietoja pyydetään syöttämään, tiedotteessa neuvotaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut