Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin etsitään nyt pyöräileviä talviagentteja – keräävät tietoa reittien talvihoidosta

Helsinki etsii pyöräliikenteen talviagentteja, jotka raportoisivat reittien talvikunnossapidosta.

Talviagenttitoiminta on Helsingin kaupungin ja Helsingin Polkupyöräilijät ry:n (HePo) yhteistyössä järjestämä pyöräliikenteen kehittämisprojekti, johon etsitään mukaan noin 50 vapaaehtoista.

Vapaaehtoisen olisi hyvä pyöräillä säännöllisesti tehostetun talvihoidon reiteillä ja pääväylillä Helsingissä mielellään lokakuusta ensi huhtikuuhun.

Talviagentin ei tarvitse täyttää mitään taso-, taito- tai varustekriteereitä.

– Toivomme osallistujiksi nimenomaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia, eritasoisia ja eri-ikäisiä pyöräillen arkimatkansa talvella liikkuvia, toteaa toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi Helsingin polkupyöräilijät ry HePo:sta tiedotteessa.

Agentiksi voi ilmoittautua HePon verkkosivuilla lomakkeen kautta.

Agentit antavat palautetta pyöräteiden kunnosta viikoittain, ja se toimitetaan kootusti tämän jälkeen kaupungin ylläpidolle ja urakoitsijoille.

– Agenttien keräämä tieto auttaa meitä seuraamaan talvihoidon nykytasoa kuluvan talven aikana. Pyrimme reagoimaan havaittuihin puutteisiin ja kehittämään toimintaa talven aikana muuttuvissa keliolosuhteissa, toteaa projektipäällikkö Antti Takkunen Helsingin kaupungilta tiedotteessa.

Takkusen mukaan osa ongelmista voi olla sellaisia, jotka vaativat esimerkiksi muutoksia työn resursointiin ja laatuvaatimuksiin

Kaupunkiympäristön toimiala päättää vuosittain, mitkä reitit ja millä tekniikalla otetaan tehostetun talvihoidon piiriin. Päätös riippuu pitkälti käytettävissä olevista määrärahoista.

Talvikaudelle 2020–21 harjasuolausta laajennetaan Teollisuuskadulle sekä Itäkeskuksen ja Vuosaaren väliselle osuudelle.

Harjasuolatuilla reiteillä lumi poistetaan harjaamalla ja liukkaudentorjuntaan käytetään liuossuolaa, perinteisen aurauksen ja hiekoituksen sijaan. Lisäksi aurausta tehostetaan uudella Töölön ja Pikku Huopalahden välisellä reitillä. Kartta reiteistä löytyy tekstin lopusta.

Osa tehostetun talvihoidon pyöräreiteistä on tärkeitä myös jalankulkijoille. Näillä osuuksilla myös viereisen jalkakäytävän talvihoitoa tehostetaan.