SRV pyytää kaupungilta lykkäystä Kalasataman tornien rakentamisaikatauluun – "Ensimmäisen asuintornitalon toteutus muodostui ennakoitua haasteellisemmaksi"

Rakennusyhtiö SRV:llä on haasteita rakentaa kaikki Kalasataman 8 tornitaloa sovitussa aikataulussa. SRV on pyytänyt Helsingin kaupungilta muutosta Kalasataman keskuksen toteutussopimukseen.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ensi tiistaina esitystä, jonka mukaan SRV Yhtiöt Oyj:lle asetettua määräaikaa ostaa tonttien määräosat Kalasatamassa jatketaan kahdella vuodella eli 26.3.2022 asti.

Lisäksi Kalasataman keskuksen yksityisten osien kokonaisaikataulua muutetaan siten, että SRV toteuttaa koko kerrosalan valmiiksi 31.12.2027 mennessä. Aiemman ehdon mukaan 95 prosenttia piti olla valmiina 31.12.2024.

SRV:ltä saatujen perustelujen mukaan kauppakeskus Redin ja ensimmäisen asuintornitalon toteutus muodostui sille ennakoitua haasteellisemmaksi. Asuintornitalon rakennusvaiheessa tapahtunut laaja vesivahinko viivästytti rakennuksen valmistumista.

SRV:n kovan onnen tornitalo viivästyy lisää – tappio Kalasatamassa 7 miljoonaa

Samaan aikaan rakentamisen rahoitus on vaikeutunut pankkien kiristyneiden vakavaraisuusvaatimusten johdosta. Osasyynä tähän ovat euroalueen vaikutukset rakentamisaikana myytävien RS-kohteiden rahoitukseen. Suuren kokoluokan vuoksi kunkin RS-kohteena toteutettavan asuintornin rakentaminen edellyttää rahoitusta useammalta pankilta, perusteluissa todetaan.

Jokaiseen asuintornitaloon tulee vähintään 200 asuntoa.

Ökytornin asukkailta satelee palautetta SRV:lle – Tammisten kolmiossa asuu tyytyväinen pariskunta: "Ihmettelisin, jos mitään soraääniä ei olisi"

Useamman tornirakennuksen rakentaminen on teknisesti ja taloudellisesti haastavaa toimivan kauppakeskuksen päällä. Nyt esitetyt aikataulumuutokset antaisivat SRV:lle joustoa ja tukisivat rakentamisen sujuvaa etenemistä ja valmistumista.

Vaikka rakentaminen kestää pidempään, tornien rakentaminen vuoronperään saattaa vähentää kauppakeskukselle ja alueella liikkuville aiheutuvaa haittaa, kun liiketiloja ja katuja ei tarvitse sulkea yhtäaikaisesti useassa korttelissa, kuuluvat perustelut.

Kalasataman 31-kerroksiseen tornitaloon tulee liki 300 vuokra-asuntoa

Tällä hetkellä Redin Loisto-tornitalo on valmistumassa marraskuussa 2021 ja sen naapurissa rakenteilla on 31-kerroksinen Lumo One, johon tulee vuokra-asuntoja.

Joitan muutoksia on matkan varrella suunnitelmiin tehty: tornista numero 8 on näillä näkymin tulossa hotellitornin sijasta hybridi, jossa on toimistoja ja huoneistohotelli, ja tornista 7 toimistotornin sijasta päiväkodin ja asuntoja käsittävä asuintorni.

Kalasataman keskuksen kauppakeskusosa, pysäköintilaitos ja puistokansi sekä julkiset osat otettiin käyttöön jo aiemmin, Majakkaan asukkaat muuttivat viime vuoden syksyllä.

Kaupungin mukaan nyt esitetyt muutokset sopimukseen ovat tarpeellisia ja niillä varmistetaan edelleen monipuolisen kokonaisuuden toteuttaminen Kalasataman keskukseen.

Majakan asukkaat saavat kuukaudeksi taideteoksen lainaksi: "Varauksia jo puoleksi vuodeksi"

SRV myi palasensa Redistä – "Pitkän ja vaikean prosessin lopputulos"

Redin tornitaloon pettyneet Niina ja Jari peruivat asuntokaupat ja muuttivat Triplaan – uusi koti samalla paikalla kuin ensitreffit

SRV:n yt-neuvottelut päätökseen – lopputulos: 80 henkilötyövuotta poistuu

Miten käy jättimäisille tornitaloille Espoossa? – Kehä I on katettu ja oikeusrumba voitettu, mutta SRV:n työmaalla on hiljaista

Kalasataman tornitalossa vesivahinko – "Laajuudeltaan merkittävä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut