Helsinki sai upouuden lastenkirjastoauton – tältä satumainen "Stoori" näyttää sisältä

Uuden lastenkirjastoauton ulkoasu on erottuva. Riku Ounaslehdon satumainen kuvitus ja Pablo Riquelmen suunnittelema sisätilan mielikuvituksellinen sisustus takaavat, että Stoori on kävijöilleen uudenlainen kokemus. Maarit Hohteri
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Helsinki on saanut uuden lastenkirjastoauton. Uusi Stoori korvaa vuonna 2003 käyttöönotetun lastenkirjastoauto Staran.

Stoori on tiloiltaan muunneltava ja sitä pystytään hyödyntämään paremmin esimerkiksi lastentapahtumissa ja työpajoissa. Kiitokorin rakentaman Stoorin katolle asennetut aurinkokennot tuottavat virtaa auton sähkölaitteita varten.

Kirjastoauto on esteetön, ja siellä voi vierailla myös pyörätuolilla.

Helsingin katuja kulkee myös toinen lastenkirjastoauto, Muumi-hahmoin kuvitettu Skidi.

Sisätilat on muunneltavissa moneen käyttötarkoitukseen. Maarit Hohteri

Kirjastoauto käy arkiaamupäivisin päiväkodeilla, kouluilla ja leikkipuistossa.

Arki-iltojen reiteillä kirjastoauto palvelee sellaisia asuinalueita, joissa ei ole lähikirjastoa. Kirjastoautot pysähtyvät muun muassa Kalasatamassa, Kulosaaressa, Myllykylässä, Kuninkaantammessa ja Katajanokalla.

Nyt korona-aikana kirjastoautot kiertävät normaalisti iltareiteillä. Kirjastoautoon voi tulla sisälle kaksi asiakasta tai yksi perhe kerrallaan. Asiakkaita toivotaan ripeää asiointia, jotta kaikki ehtivät hoitaa kirjastoasiansa.

Kirjastoautosta lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Helmet-alueen kirjastoon ja kaikkien Helmet-kirjastojen aineistoa voi palauttaa kirjastoautoon.

Kirjastoauton voi valita myös varausten noutopaikaksi. Helsingin kirjastoautojen aikataulut voi katsoa osoitteesta helmet.fi/kirjastoauto.

Sisätilat ruokkivat lasten mielikuvitusta. Maarit Hohteri

Uusi lastenkirjastoauto kiertää 7. marraskuuta eri puolilla Helsinkiä.

Ala-Malmin torilla se vierailee heti aamusta kello 9.30–11, Stoan aukiolle Itäkeskukseen kurvataan kello 12–13.30. Kiertuepäivä päättyy komeasti Senaatintorille kello 14–15.30.

Maukka ja Väykkä -hahmot (Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo) ovat mukana reitillä koko päivän.

Ohjelmassa on myös pieniä puheita. Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio on mukana Senaatintorilla.

– Stoori tulee lasten luokse tarjoten kokemuksen lukemisen löytämisen riemusta. Auton muuntautuva sisustus ja valaistus ruokkivat lasten mielikuvitusta. Stoori voi tarjota yllättäviä kokemuksia ja elämyksiä kävijöille, sanoo kirjastonjohtaja Mari Luolamaa tiedotteessa.

Kirjastoauton kuvituksen on tehnyt Riku Ounaslehto.

– Inspiraatio Stoorin kuvituksiin löytyi monipuolisesta lastenkirjallisuudesta, johon on helppo uppoutua aikuisenakin. Lastenkirjallisuuteen kuuluu vahvasti fantasia, jota halusin mukaan auton kylkiin, hän sanoo tiedotteessa.

Sisätilojen sisustussuunnittelusta on vastannut Pablo Riquelme.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut