Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Myllypuron metroaseman edusta siistiytyy ja kulkeminen helpottuu –  erikoinen taideteos paikoilleen vasta keväällä 2021

Kuluvana syksynä Myllypuron kasvot uusiutuvat monella tavalla.

Näkyvin peruskorjauskohde on ollut metroaseman eteläisen sisäänkäynnin edustalla oleva Myllyaukio, jota on remontoitu elokuun loppupuolelta saakka.

Staralle kuuluva korjaustyö valmistuu aikataulussaan.

– Myllyaukion työt ovat parhaillaan käynnissä ja niiden on määrä valmistua vielä tämän vuoden puolella, todennäköisesti marras-joulukuun taitteessa, kertoo Staran projekti-insinööri Kalle Kulmala.

Työt metroaseman ja ammattikorkeakoulu Metropolian välissä ovat hankaloittaneet jonkin verran liikkumista aseman ympäristössä, mutta tämä haitta poistuu kohteen valmistuessa.

Jalankulkuliikennettä Myllyaukiolla onkin riittänyt, sillä alkusyksystä asemaa käytti keskimäärin 120 000 metron kyytiin nousijaa.

Myllyaukion remontti liittyy kiinteästi Myllyruuhenpolun rakentamiseen. Tämä kohde valmistui jo viime vuoden puolella.

Vuodesta 2004 lähtien Myllyaukiolla sijainnut taiteilija Riikka Purosen veistos Sirenan kielet on jouduttu aukion peruskorjauksen ajaksi viemään Helsingin kaupunginmuseon hoiviin.

– Nyt teos on museon varastossa, mutta se on tarkoitus samalla myös vuosihuoltaa. Paikoilleen se on tarkoitus asentaa ensi keväänä, kertoo Puronen.

– Teosta ei sijoiteta aivan entiseen kohtaan, vaan sen paikka muuttuu hieman.

Purosen teos on tavallista erikoisempi, sillä ohikulkijat voivat pyöräyttää sen liikkuvia osia, jolloin veistoksen sisältä kuuluu heliseviä ääniä.

– Takavuosina teokseen tuli vaurioita ilmeisesti lumenaurauksen seurauksena, mutta mitään ilkivaltaa Sirenan kielille ei ole tehty, Puronen mainitsee.

Myllypurossa on aloitettu myös kaksi uudisrakennuskohdetta, jotka molemmat sijoittuvat Yläkiventielle.

Yläkiventie 11:een rakennetaan 30 asuntoa ja Yläkiventie 16:een 36 asuntoa. Molemmat ovat täyterakentamiskohteita ja ne käsittävät asumisoikeusasuntoja.

Jälkimmäinen asuintalo on seniorikohde. Talojen on määrä valmistua kesäkuussa 2022.

Yläkiventien ja Yläkivenrinteen risteyksessä alkoi syyskuussa katutyö, jonka aikana muutetaan katuliittymää, siirretään nykyisiä johtoja sekä rakennetaan uusia vesihuollon linjoja ja kaukolämpöjohto.

Katutöiden eteneminen riippuu talonrakennustyömaiden etenemisestä, mutta katu on määrä saada valmiiksi ensi vuoden keväänä.

Myös Myllypuron entinen yläaste on rakennustöiden kohteena. Rakennusta laajennetaan ja sen jälkeen Myllypuron peruskouluun mahtuu lähes 950 oppilasta.