Karhunlihaa burgereihin käyttävä ketju laajenee pikavauhtia Helsingissä – toimitusjohtajalla huima suunnitelma ulkomaille avattavista ravintoloista

Vilhonkadulla toimineen Hello Strangers -ravintolan tiloihin aukeaa perjantaina Burgers & Wine -hampurilaisravintola. Ketju on tuttu muun muassa Triplasta, jossa se aloitti syyskuussa Hello Gorgeus -ravintolan paikalla.

Yhtiön ensimmäinen ravintola oli Deluxe Burger & Pizza Vantaan Myyrmannissa. Se on toiminut alkuvuodesta 2019 lähtien.

Deluxe Food haluaa laajentua myös ulkomaille.

– Neuvottelut ovat käynnissä ravintolakokonaisuuksien avaamisesta kolmeen Euroopan ulkopuolella olevaan kaukomaahan, Deluxe Food Oy:n toimitusjohtaja sanoo Tony Brander Helsingin Uutisille.

Aikaisemmin Deluxe Burger ja Burgers & Wine -ravintolat ovat herättäneet huomiota muun muassa karhunlihaa sisältävillä hampurilaisilla. Tänä syksynä uutuuksiin ovat kuulunut vihreäksi ja mustaksi värjätyt hampurilaiset.

Fat Lizard Burgerin briossisämpylässä on uudelleenkäytetty pienpanimon olutmäskiä. Sämpylän välissä on dry aged -kuivattu pihvi, joka on suosion vuoksi päässyt toisinaan loppumaan ravintolasta.

– Dry Aged -lihan myynti on ylittänyt kaikki odotukset ja sen saatavuudessa on ollut haasteita, koska tuotanto on rajallista, Brander sanoo Helsingin Uutisille.

Deluxe Foodin yhteistyö Hello-ravintoloiden kanssa on ollut tiivistä. Burgers & Wine kokeili jo viime keväänä pop up -ravintolaa Hello Strangersin tiloissa.

Hello Strangerin cocktail- ja viinibaari jatkaa toimintaa edelleen Vilhonkadulla.

Molempien Hello-ravintoloiden ruokakonseptit lopetettiin muun muassa koronapandempian aiheuttaman asiakaskadon vuoksi.

–  Hello Gorgeous avautui melko lailla huonompaan mahdolliseen aikaan. Kuukausi avajaisista jouduimme sulkemaan koronan vuoksi, Hello-ravintoloiden yrittäjä Satu Sammallahti-Visser muisteli koronakevättä syyskuussa tehdyssä haastattelussa.

Branderin mukaan burgeriravintolat ovat olleet korona-ajan voittajia.

– Burgerit ovat olleet jo monen vuoden ajan trendiruoka eikä sille tunnu näkyvän loppua, Brander sanoi syyskuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut