Helsingissä on mahdollisuus osallistua myös pakanalliseen juhlaan pyhäinpäivänä – vanha perinne herätettiin henkiin viisi vuotta sitten Suomenlinnassa

Juhlassa perinteisesti poltetaan kekripukki. Cecilia Palombo

Viaporin Kekri -tapahtumaa vietetään lauantaina 31. lokakuuta Suomenlinnassa. Pyhäinpäivänä Suomenlinnan voi nähdä uudessa valossa.

Ravintoloissa on tarjolla sadonkorjuuajan makuja. Tapahtumassa on musiikkiesityksiä, näyttelyitä, opastuksia ja ohjelmaa ulkona sekä sisällä.

Viaporin Kekriin osallistuminen aloitetaan lauttarannassa sijaitsevasta Suomenlinnan matkailuneuvonnasta. Matkailuneuvonta palvelee Viaporin Kekri -päivänä kello 10–20.

Saarelle on vapaa pääsy, osa ohjelmasta on maksullista.

Ensimmäistä Viaporin Kekriä vietettiin lokakuun 31. päivä vuonna 2015, kun kauan unohduksissa ollut suomalainen perinne, pakanallinen kekrijuhla, herätettiin henkiin historiallisessa Suomenlinnan merilinnoituksessa.

Mukana tapahtumaa järjestämässä on Suomenlinnan hoitokunnan johdolla esimerkiksi ravintoloita, museoita, taidegallerioita, käsityöläisiä, oppaita ja vesiliikennöitsijöitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut