Lidl vetää kaupoista kaksi Milbona-juustoa terveydelle haitallisten bakteerien takia – Palautettava kauppaan

Vuohenjuustossa on liikaa listeriabakteeria. Lidl

Minna Harmaala

Lidl on poistanut myynnistä kaksi oman Milbona-tuotemerkkinsä juustoa terveydelle haitallisten bakteerien takia. Brie-juustosta on löytynyt kolibakteeria ja vuohenjuustosta listeriabakteeria.

Milbona Selection Goat Cheese Roll -nimisessä vuohenjuustossa on todettu lainsäädännön rajat ylittävä määrä Listeria monocytogenes -bakteereja. Listeriabakteeri voi olla haitallinen erityisesti vanhuksille, vastustuskyvyltään heikentyneille sekä raskaana oleville. Takaisinveto koskee tuotteen kaikkia eriä ja parasta ennen -päiväyksiä.

Taas vuohenjuuston takaisinveto vaarallisen bakteeriepäilyn vuoksi – Myyty muun muassa K-kaupoissa

Milbona Brie de Nangis -valkohomejuustosta on löytynyt ruokamyrkytystä aiheuttavaa E.coli-bakteeria, joka voi aiheuttaa vatsavaivoja ja ripulia. Vaaravyöhykkeellä ovat erityisesti lapset ja vanhukset sekä ihmiset, joilla on heikentynyt vastustuskyky. Takaisinveto koskee 100 gramman pakkauksessa myytyä erää, jonka parasta ennen -päiväys on 31.10.2020 ja erän numero 402. Kyseinen juusto on ranskalainen raakamaidosta valmistettu valkohomejuusto.

Brien erästä on löytynyt kolibakteeria. Lidl

Lidl pyytää kuluttajia lopettamaan käytön ja palauttamaan tuotteet Lidl-myymälään. Tuotteen hinta hyvitetään.

Kumpaakin juustoa on myyty 65 Lidl-myymälässä alueella, joka ulottuu eteläisimmästä Suomesta Päijät-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon.

Takaisinvetoja tehdään, kun tuote on tai sen epäillään olevan terveydelle haitallinen tai ihmisravinnoksi soveltumaton. Silloin tuote on saatava pois kuluttajilta ja kaupoista mahdollisimman tehokkaasti.

Näitä kalaherkkuja ja juustoja ei saa tarjota isovanhemmille tai raskaana oleville – voivat aiheuttaa hengenvaarallisen sairauden

Yksi kalalaji jäi hännänhuipuksi ruokakalojen hygieniavertailussa – ykköspaikan nappasi kotikeittiöiden suosikkifisu

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut