Urheiluseuroilla sunnuntaihin asti hakea korona-avustusta: Vain 9 hakenut – potti yli 230 000 euroa

Avustukset: Urheiluseurat voivat hakea korona-avustusta vielä sunnuntaihin saakka. Pakilan Voimistelijat haki avustusta kattamaan koronan vuoksi menetettyjä tulojaan.

Pakilan Voimistelijat ovat järjestäneet jäsenilleen syksyn aikana ulkojumppia Paloheinässä, kun monikaan ei koronan vuoksi halua tulla sisätiloihin jumppaamaan. Pakilan Voimistelijat ry

Sanna Jompero-Lahokoski

Koronan vaikutukset näkyvät myös liikuntaseurojen toiminnassa.

Helsinki avasi lokakuun alussa liikuntaseuroille tarkoitetut korona-avustuksen uudelleen haettavaksi. Edellinen haku oli heinäkuussa.

Yksi tukea hakeneista seuroista on Pakilan Voimistelijat, jonka kaikki harraste- ja kilpailutoiminta keskeytyi koronan vuoksi keväällä kahdeksi kuukaudeksi. Virtuaalijumppia ja etätreenejä ryhdyttiin järjestämään jo muutamassa päivässä toiminnan keskeytyessä. Korona on vaikuttanut seuran lipputuloihin, kun tapahtumia on jouduttu perumaan.

Syksyllä monet seuran käytössä olleet koulujen tilat menivät alta. Kaupunki otti tiloja koronan vuoksi omaan käyttöönsä.

– Haimme tukea korvaamaan yleisestä koronatilanteesta ja kaupungin toimenpiteistä johtuvaa iskua toiminnallemme sekä tuloillemme, kertoo seuran varapuheenjohtaja Satu Pulkkinen.

Avustuksia ei ole vielä jaettu, sillä haku päättyy sunnuntaina. Seurat voivat itse päättää tuen käyttötarkoituksesta.

Haettavissa on nyt ensimmäistä kertaa myös kohdennettua toiminta-avustusta eli avustusta voivat hakea seurat, joille korona on aiheutunut Pakilan Voimistelijoiden tapaan taloudellisia haasteita koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäytön sulkeutumisesta elo–joulukuun välisenä aikana.

Keväällä korona-avustuksia myönnettiin vain lasten ja nuorten maksuttomaan harrastustoimintaan, jonka tukemiseen kaupunki on varannut enintään 115 000 euroa. Kohdennettua toiminta-avustusta jaetaan maksimissaan 230 000 euron edestä.

Avustuksilla on tarkoitus lievittää koronaviruspandemian seurauksena liikuntaseuroille aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata niiden toimintakykyä.

Tämän viikon puoliväliin mennessä kohdennettua toiminta-avustusta on hakenut kahdeksan seuraa ja korona-avustusta yksi seura. Viime keväänä hakemuksia saatiin yhteensä seitsemän.

– Useimmissa avustushauissa suuri osa hakemuksista lähetetään vasta hakuajan loppuvaiheessa, joten niiden lopullista määrää ei voida vielä arvioida, kertoo suunnittelija Eerikki Pihlajamaa kulttuurin ja vapaa-ajan liikuntapalvelusta

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti avustuksen myöntämisestä kokouksessaan lokakuun alussa.

Tukea hakevien tulee olla liikuntapalvelun myöntämien toiminta- ja tilankäyttöavustusten piirissä. Tällaisia seuroja tai yhdistyksiä on Helsingissä tällä hetkellä noin 330.

– Todellinen hakukelpoisten hakijoiden määrä on kuitenkin jonkin verran pienempi. Osa seuroista on jo esimerkiksi saanut korona-avustusta muulta taholta, jolloin liikuntapalvelun avustusta ei ole mahdollista hakea, Pihlajamaa toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut