Joka toinen käännytettiin ravintolan ovelta pois Helsingissä – keskustan "salakapakka" kertoo, mikä tilanne on erityisen paha

Erottajan Liberty or Death on yksi Helsingin arvostetuimpia cocktail-baareja. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Useat ravintolat joutuvat käännyttämään asiakkaita pois ovelta Helsingin keskustassa.

Lokakuussa koronarajoitusten vuoksi asiakaspaikoista on käytössä ollut vain puolet, ja ovet on suljettava kello 23. Hallitus kertoi tänään ravintoloita koskevista höllennyksistä

Esimerkiksi viime perjantaina Rikhardinkadun suositun Purpur-ruokaravintolan ovella kävi alkuillasta lukuisia ilman varausta olleita seurueita, joille tarjoilija joutui ystävällisesti ehdottamaan toista ravintolaa. Osa asiakkaista tosin tiesi kertoa tarjoilijalle, että nämäkin ravintolat olivat jo täynnä.

Helsingin Uutisten paikalla olleen toimittajan mukaan parista kymmenestä sisään tulleesta ihmisestä vain noin puolella oli pöytävaraus.

Erottajalla sijaitsevan Liberty or Death -baarin tarjoilija laski asiakkaiden määrän perjantaina joka kerta erikseen, kun uusia asiakkaita oli tulossa sisään.

– Viikonloppuisin joudutaan varsin usein käännyttämään asiakkaita, sanoo ravintolan omistavan Son of a Punchin ravintolatoimenjohtaja Julia Kokki.

Suurimmalla osalla löytyy ymmärrystä tilanteeseen.

Cocktailbaareihin erikoistuneella yrityksellä on myös Trillby & Chadwick -niminen "salakapakka" Torikortteleissa.

– Samoin, Katariinankadun salakapakassamme, joudumme useasti käännyttämään asiakkaita, kun baarissa on jo normaalissa oloissa suhteellisen vähän asiakaspaikkoja, pöytien ollessa suhteellisen kauakana toisistaan.

Trillby & Chadwick ei kerro internetissä tarkkaa sijaintiaan.

Kokki sanoo, että pienessä baarissa ongelmia syntyy erityisesti silloin, kun esimerkiksi kolme asiakasta saisi vielä ottaa sisälle, mutta sisään tuleva seurue on neljää isompi.

 Kokki sanoo, että osalle asiakkaista asiakaspaikkojen rajoitukset tulevat yllätyksenä.

– Suurimmalla osalla löytyy kuitenkin ymmärrystä tilanteeseen.

Suosittu Purpur-ravintola tarjoilee muun muassa georgialaista ruokaa. Johanna Erjonsalo

Fredrikinkadun ruokaravintola Muru ei ole joutunut perumaan varauksia.

– Lähiviikot ja etenkin viikonloput olivat täyteen varattuja, joten valjastimme viinibaarin Murun jatkeeksi, sanoo Terhi Lindstedt Murun myyntipalvelusta.

Myös Tehtaankadulla sijaitseva Bas Bas on muuttanut viinibaarinsa Kulma-nimiseksi ravintolaksi.

Monet ravintolat aukaisevat ovensa jo päivällä.

Muun muassa Farang- ja Gaijin-ravintoloita pyörittävästä B&W-Restraurantsista kerrotaan, että lauantaipäivien iltapäiväkattaukset ovat suosittuja.

– Nautiskelu aloitetaan aikaisemmin. Myös perheitä näkyy enemmän aikaisemmissa kattauksissa, sanoo kehitysjohtaja Katariina Bäckman.

Son of A Punch -ravintoloista kerrotaan, että arki-illat ovat olleet normaalia hiljaisempia.

– Arki-iltaisin on rutkasti tilaa ja viikonloppuisin taas vastakohta, joka on tietysti tilanteena hieman harmillinen. Ravintolassa vietettyjen iltojen aikaistaminen näkyy hieman, mutta valitettavasti suurin osa tuntuu edelleen olevan liikkeellä kello 20 alkaen, Julia Kokki kertoo.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut