Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Joko olet juonut? Legendaarinen suomalaisolut palaa Alkoon – hinta halpenee

Tamperelaisen Koskipanimon Plevna Siperia -olut palaa Alkoon marraskuussa. 8-prosenttinen imperial stout kuuluu erikoisvalikoimaan.

Siperiaa on kutsuttu useasti Suomen parhaaksi olueksi. Se on voittanut Olutopas.info-sivuston äänestyksessä Paras suomalainen olut -palkinnon viisi kertaa. Viimeksi vuonna 2015.

Legendaarisesta maineesta huolimatta palkintoja on tullut viime vuosina vähemmän, kun olutharrastajien huomio on kiinnittynyt uudempiin oluisiin.

Olut on huomattu myös maailmalla.

– Siperia on ollut kansainvälisen Ratebeer-sivuston Suomen paras olut jo yli kymmenen vuotta ja on mukana myös kirjassa 1001 Beers You Must Try Before You Die, panimo kertoo Alkon tiedotteessa.

Siperian eri versioita on ollut Alkossa muutamia kertoja aiemminkin. Viimeksi se oli valikoimassa noin vuosi sitten. Hinta oli silloin 6,16 euroa.

Nyt hinta on yllättäen hieman halvempi. Plevna Siperia Imperial Stout 2020 -nimellä kulkeva olut maksaa 5,96 euroa.

Joka toinen käännytettiin ravintolan ovelta pois Helsingissä – keskustan "salakapakka" kertoo, mikä tilanne on erityisen paha

Siperia on väriltään musta ja maultaan täyteläinen. Alko kuvaili, että aiemmassa Siperiassa maistuivat ruisleipä, tumma suklaa ja kuivatut hedelmät. Uudessa versiossa korostuvat Alkon mukaan suklaan lisäksi taas greippi ja muut sitrukset.

Karhunlihaa burgereihin käyttävä ketju laajenee pikavauhtia Helsingissä – toimitusjohtajalla huima suunnitelma ulkomaille avattavista ravintoloista

Mistä saa Helsingin parasta pizzaa? – Ehdota omaa suosikkiravintolaasi Helsingin Uutisten äänestyksessä!

Kotiviinin suosio poksahti pilviin

Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"

Helsinkiläisbaari aikoo myydä olutta laimennuskikalla – Valvira: "Vaikuttaa ongelmalliselta"