Tv-kokkien perustama ravintola konkurssiin Helsingissä – "Kun tarpeeksi väsyy ja liekki sammuu..."

Going Greekin ikkunaan ilmestyi viikonloppuna tieto ravintolan sulkemisesta. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Läntisellä Brahenkadulla vajaat kolme vuotta toiminut Going Greek -ravintola on mennyt konkurssiin. Muun muassa kreikkalaisia gyros-leipiä valmistanut ravintola kertoo lopullisesta sulkemisesta Facebook-sivullaan.

– Suurimmmaksi osaksi mentiin kovaa ja korkealta, mutta valitettavasti lopussa mentiin hitaasti, raskaasti ja hyvin syvälle.... Konkurssihakemus jätettiin käräjäoikeuteen perjantaina 30.10. ja nyt odotellaan sitten viranomaisen ohjeita jatkotoimenpiteiden suhteen.

Ravintola sanoo, että "hommia pitää tehdä rakkaudella, mutta niihin ei saa rakastua liikaa".

–  Ja kun tarpeeksi väsyy ja se liekki sammuu, niin parempi tajuta itse vetää se "töpseli seinästä", ennen kuin joku muu tekee sen sun puolesta.

Lukijoilla selvä mielipide Helsingin parhaista pizzerioista: "Järkyttävän maukas" – vielä ennätät äänestää omaa suosikkiasi

Antti Ukkonen ja Tommi Ripatti perustivat ravintolan vuonna 2017. Heidät tunnetaan muun muassa tv:ssä vuonna 2015 esitetyn Grillikuume-kokkikilpailun voittajina. Antti Ukkonen jättäytyi ravintolan liiketoiminnasta jo maaliskuussa 2020.

Tommi Ripatti on ollut perustamassa myös Maunula-talon kahvilaa vuonna 2016. Going Greekin hän perusti seuraavana vuonna. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo
Going Greek suljettiin lopullisesti Läntisellä Brahenkadulla. Aapo Siippainen

Moni asiakas suree sosiaalisessa mediassa ravintolan sulkemista.

– Nyt on kyllä suru puserossa. Tämä pikkukreikka oli mun lempparipaikka toimistopäivien lounaille. Se vilpitön ote ja asenne, jolla oot tätä yritystä pyörittäny, ruokaa tehny ja ihmisiä kohdannut, diggaan, yksi asiakas sanoo.

Viime vuonna Helsingin Uutiset kertoi, kuinka useampi kreikkalainen ravintola lopetti Helsingissä lyhyen ajan sisällä.

Juttua muokattu 1.2.2021. Ravintolan perustaja Antti Ukkonen jättäytyi ravintolan liiketoiminnasta pois noin puoli vuotta ennen konkurssihakemuksen jättämistä.

Sen pituinen se! Kuukauden vajaat kolme vuotta sitä kesti, suurimmaksi osaksi mentiin kovaa ja korkealta, mutta...

Julkaissut GoingGreek Lauantaina 31. lokakuuta 2020

Joka toinen käännytettiin ravintolan ovelta pois Helsingissä – keskustan "salakapakka" kertoo, mikä tilanne on erityisen paha

Joko olet juonut? Legendaarinen suomalaisolut palaa Alkoon – hinta halpenee

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut