Marraskuun lämpöennätys voi rikkoutua tällä viikolla – lähipäiviksi luvassa kovaa tuulta ja sadetta

Maanantaina ja tiistaina on luvassa kovaa tuulta ja runsaita sateita. Ilmatieteen laitoksen mukaan merillä myrskyää ja maa-alueilla esiintyy myrskypuuskia.

Etelätuuli on Uudellamaalla voimakasta maanantaina mereltä päin iltapäivästä alkaen. Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen ja toteaa, että yksittäisiä puita voi kaatua laajalla alueella.

– Tuulen nopeus voi puuskissa nousta 20 metriin sekunnissa, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala.

Mustala arvelee kuitenkin, että myrskypuuskat eivät iske kovimmin Uudenmaan maa-alueille, vaan lähinnä rannikolle.

– Vahinkoja voi silti tulla. Rauhallisempaa Uudellamaalla on kuitenkin kuin Pohjanmaalla.

Sateita tulee lännestä päin.

Tuulenpuuskat jatkuvat tiistaihin, jolloin ne alkavat heiketä. Sen jälkeen lännestä tulee lauha virtaus ja sää lämpenee lähelle kymmentä astetta. Keskiviikkona tulee uusia sateita.

– Keskiviikkona ja torstaina on sitten vähän viileämpää. Perjantaina tulee jälleen lauhaa Föhn-tuulen myötä. Eli tällä viikolla on tuloillaan kaksi lämmintä pulssia, Mustala sanoo.

Lämpötila nousee hänen mukaansa jopa 10-13 asteeseen.

Marraskuun lämpöennätys voikin olla tällä viikolla uhattuna. Ennätys on viiden vuoden takaa, vuodelta 2015. Marraskuun kolmantena päivänä mitattiin 14,3 lämpöastetta Kemiönsaaressa Kemiössä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut