Helsingin olympialaisiin rakennettu puupaviljonki kunnostettiin Kauppatorilla – näin upealta se näyttää

Kauppatorilla sijaitseva Suomenlinnan lautan matkustajapaviljonki on jälleen matkustajien käytössä. Paviljonki oli suljettuna viime keväästä saakka, kun rakennus restauroitiin.

Työt ovat valmistuneet ja paviljonki toimii jälleen matkustajien odotustilana. Alueen kulkureitit ovat palautuneet ennalleen ja tilapäinen odotustila poistettu käytöstä.

Kauppatorin terminaalin matkustajapaviljonki valmistui vuonna 1952 Helsingin olympialaisiin. Rakennus on palvellut valmistumisestaan lähtien Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajien odotustilana ja kesäisin lipunmyyntitilana.

Lähes 70-vuotias matkustajapaviljonki oli ennen restaurointia jo erittäin huonossa kunnossa. Restauroinnissa paviljonki entisöitiin siten, ettei rakennuksen tyyli muuttunut. Paviljongin puurunko on kunnostettu, ulkoseinien tammiverhous uusittu, valaisimet entisöity sekä lattia ja vesikatto uusittu.

Esimerkiksi ikkunakarmit on kunnostettu puusepäntyönä siten, että kaikki säilytettävissä oleva on kunnostettu ja vaurioituneet osat on korvattu uudella tammella. Ulko-ovet on uusittu alkuperäisten mukaisina ja niissä on käytetty alkuperäisiä vetimiä ja potkupeltejä. Myös odotustilan penkki on kunnostettu.

Ilmakuva paljasti, kuinka erikoiseen paikkaan Helsingin uusi Lidl rakennetaan – "Jos saa hehkuttaa, niin Suomessa harvoin törmää vastaaviin"

Puretaanko 146-metrinen Pasilan linkkitorni? – Yle: Sille ei ole enää juuri käyttöä

Entiselle lastensairaalalle löytyi ostaja Helsingissä – kauppahinta 6–7 miljoonaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut