Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vuonna 1985 alkanut ravintolaperinne katkeaa Suomessa

Korona johtaa yhden pitkäaikaisen ravintolaperinteen katkeamiseen. Suomen Gastronomien Seura ei katso voivansa valita vuoden 2021 ravintolaa. Toistaiseksi viimeiseksi vuoden ravintolaksi jää inarilaisen Hotelli Kultahovin Aanaar.

Vuodesta 1985 alkaneesta perinteestä on poikettu aiemmin vain vuosina 2002 ja 1997. Tittelin kahdesti voittaneita on kaksi: Palace (1985 ja 2004) sekä Savoy (1999 ja 2007).

Suomalainen hampurilaisketju saa somessa kritiikkiä pihveistään: Resepti muuttui heti – "Lihalaatu aiempaa parempaa"

SGS aikoo panostaa seuraavan vuoden aikana muun muassa maakuntien ravintoloiden ja niiden edustaman suomalaisen ruokakulttuurin esille tuomiseen. Lisäksi seura julkaisee joulukuussa 75-vuotisjuhlakirjansa.

Viisi Tähteä -lehden perinne saa sen sijaan jatkoa. Verkkomedia järjestää 50 parasta ravintolaa -äänetyksen vuosittain alan ammattilaisten parissa.

– Totta kai järjestetään, päätoimittaja Eeropekka Rislakki sanoo.

Hanko Sushin pääkokki opettaa suomalaisille "epäkohteliasta" pöytätapaa – "Sallittua ja kuuluu asiaan"

Perinteen katkeaminen olisi ollut erityisen katkera pala uusille tulokkaille. Esimerkiksi oheisen jutun Alexanderplats nousi heti ensimmäisenä toimintavuonnaan sijalle 13.

Samaan ponnahdukseen ei olisi suotu mahdollisuutta Bardotille tai rovaniemeläiselle Gustaville, jonka avasivat elokuussa helsinkiläisissä huippupaikoissa ammattitaitonsa ja näkemyksensä ammentaneet nuoret ammattilaiset. Paluumuuttajia Lappiin tuli muiden muassa Penelopesta, Ragusta, Kämpistä, Olosta ja Farangista.

Viime talvena 50 parhaan julkistaminen järjestettiin Gastro-messujen avajaispäivänä. Seuraavana päivänä messut keskeytettiin ja purettiin koronan takia.

Korona-aikana 50 parhaan joukosta on kaatunut vain yksi: 26:nnella sijalla ollut etelähelsinkiläinen Maannos. Viiden Tähden mukaan suurin osa paikoista avasi ovensa heti, kun koronarajoitukset poistuivat kesäkuun alussa.

50 parhaan kärjessä oli seitsemän helsinkiläistä ravintolaa: 1) Etelärannan Palace, 2) Tehtaankadun Baskeri ja Basso Bistro, 3) Albertinkadun Inari, 4) Pohjoisesplanadin Olo, 5) Albertinkadun Grön, 6) Pienen Robertinkadun Vinkkeli ja 7) Eteläesplanadin Savoy.

Helsinkiläinen yritys jakaa ilmaisia sushiannoksia – näin homma toimii