Hans Välimäki nauttii isänpäivästä nyt uudella tavalla – vaimo Marialla tärkeä tehtävä ravintolassa

Ravintolat: Isänpäivästä on tulossa tämän vuoden suurin ravintolapyhä.

Hans Välimäki. Arkistokuva. Agata Anttonen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Tavallisesti vappu ja äitienpäivä ovat ne suuret pyhät. Uuden vuoden aattokaan ei voi nousta kärkeen nyt korona-aikana.

Viime syksynä avattu ja heti Suomen 13:nneksi parhaaksi ravintolaksi valittu Alexanderplats on pitänyt ovensa auki aidon bistron tapaan myös sunnuntaisin, vaikka Espan ja Erottajan nurkkauksia ei voi kutsua varsinaisiksi asuinkortteleiksi.

– Sunnuntait ovat osoittautuneet meille oivallisiksi perhepäiviksi. Niinpä odotan isänpäivältäkin erinomaista, turvallista ja leppoisaa tunnelmaa, ravintoloitsija Alexander Gullichsen sanoo.

Isänpäivän listalla on muun muassa tartarpihviä ja haukikvenellejä rapukastikkeella sekä Châteaubriand café de Paris -pihvi. Jälkiruoat ovat samalla linjalla.

Alexander Gullichsen, Angelo Dinato, Jukka Nykänen ja Sampo Kantele ovat valmiina isänpäivään Alexanderplatsissa. Svante Gullichsen

TV:stä tuttu Hans Välimäki viettää tänä vuonna toisenlaisen isänpäivän kuin normaalisti.

– Olen vuosia nauttinut isänpäivästä kotona, koska aiemmat ravintolani olivat sunnuntaisin kiinni. Tänä vuonna pyrin luomaan samaa fiilistä muille isille, sillä nyt painetaan hommia Bardotin lieden äärellä, hän kertoo.

Välimäen ja Arto Rastaan uusi ranskalaistyylinen bistro Bardot avattiin Mikonkadulla lokakuun alussa.

Kala ja äyriäiset sekä Ranskan välimerellinen keittiö ovat paikan juttu. Välimäki lupaa parhaan mahdollisen brunssin. Aivan pelkkää isien tekemää se ei ole, sillä:

– Isänpäiväbrunssimme kruunaa aito äidin tekemä kakkupöytä, sillä vaimoni Maria leipoo siihen itse sen seitsemän sorttia makeaa, Välimäki paljastaa.

Isänpäivä 8. marraskuuta

Osa Helsingin ravintoloista on auki pyhänä

Kaikki kaupungin ruokaravintolat eivät ole auki ensi sunnuntaina, koska ketjuravintolat ”jakavat keskenään” aukioloaikojaan ja yksityisyrittäjät huilaavat välillä. Muun muassa nämä toimivat:

Aino. Poijois-Espalta Mannerheimintielle muuttanut klassikko.

Amigo. Perinteinen pihviravintola Tehtaankadulla.

Bellevue. Satavuotias venäläinen on taas auki Rahapajankadulla.

Cella. Kallion Fleminginkadun klassikko, jossa myös lasten lista.

Chengdu. Aitoa kiinalaista Kulosaaren ostarilla.

Elite. Tauno Palon pihviä ja taiteilijaruokaa Hesperiankadulla.

Gastro Cafe Kallio. Fleminginkadun omaleimaisin ruoka.

Helsinki Beer Factory. Pihviä savustimesta Humikkalanrinteessä.

Hesperia. Uudistuneen hotellin aamiainen ja menu.

Kolme Kruunua. Kaupungin kuulut lihapullat Liisankadulla.

Lehtovaara. Töölöläistä fine diningia Mechelininkadulla.

Meritorppa. Hotellin kolme kattausta Kalastajatorpantiellä.

Oiva. Suosittu brunssi Porthaninkadulla.

Perho. Opetusravintolassa perinteisen hyvä ruoka Perhonkadulla.

Viisi Penniä. Urheiluhenkinen ruokapaikka Mannerheimintiellä.

Zetor. Maaseutu ja kaupunki törmäävät Mannerheimintiellä.

Zinnkeller. Saksalaista ruokakulttuuria Meritullinkadulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut