Junasta poistumiskäskyn saanut mies ämmitteli konduktööriä, huitoi ja uhkaili apuun tullutta miestä

Tapanilan juna-asemalla konduktöörille hangoitellut mies on saanut Helsingin käräjäoikeudessa tuomion järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Helsingin hovioikeus käsitteli asiaa tällä viikolla, mutta mies oli jo aiemmin perunut valituksensa, joten asia jäi käräjäoikeuden tuomion varaan.

Tapaus sattui huhtikuussa 2018.

Epäasiallisen käytöksen takia poistumiskäskyn junasta saanut mies käyttäytyi naiskonduktööriä kohtaan uhkaavasti ja sopimattomasti. Mies ämmitteli naista sekä huitoi käsiään nyrkein niin, että kädet olivat vain noin kymmenen sentin päässä naisesta. Nainen koki tilanteen uhkaavana.

Tilanne sai alkunsa siitä, kun konduktööri pyysi Helsinkiin matkalla ollessa junassa ollut 61-vuotiasta miestä poistumaan junasta. Mies oli esittänyt rasistisia kommentteja muista matkustajista ja junan ollessa pysähtyneenä heittänyt alkoholijuoman ulos ovesta. Tämän jälkeen konduktööri oli pyytänyt miestä poistumaan. Toistettua pyynnön myös seuraavalla asemalla konduktööri pyysi matkustajana ollut toista miestä avukseen. Tässä yhteydessä huitoja tönäisi apuun tullutta miestä, uhkasi tätä rajuin sanoin ja tarttui junan kaiteisiin estääkseen poistamisensa. Poistamisen yhteydessä mies kaatui asemalaiturille, jolloin hänen jalkansa jäi junan ja asemalaiturin väliin.

Juna ehti olla Tapanilan asemalla pysähtyneenä lähes 20 minuuttia. Tilanne raukesi, kun poliisi saapui paikalle ja vei miehen mennessään.

Käräjäoikeus ei viime vuoden toukokuussa antamassaan tuomiossa pitänyt uskottavana miehen väitettä siitä, että tämä olisi tapahtumahetkellä ollut psykoottisessa tilassa. Todistajien mukaan mies oli päihtynyt. Mies myönsi syytteen, mutta kiisti, että tekoon olisi liittynyt väkivaltaa tai sen uhkaa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen myös laittomasta uhkauksesta ja liikenteen häirinnästä yhteensä 55 päiväsakkoon eli maksamaan 715 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut