Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kerrankin tehtiin jotain oikein!" – näin karulta Kauppatorin tammiverhoiltu paviljonki näytti ennen kunnostusta, kaupunkilaiset hullaantuivat lopputuloksesta

Kauppatorin kunnostettu matkustajapaviljonki on herättänyt Helsingin Uutisten lukijoissa valtavasti ihastusta.

Tiistaina julkaistu uutinen ja valokuva paviljongista herätti tuhansia reaktioita ja kymmeniä kommentteja.

– Upea! Kerrankin jotain tehtiin oikein, oivottavasti myös laadukkaasti, ettei mätäne heti parin vuoden jälkeen!! eräs lukija hehkuttaa Facebookissa

– Kulttuuriteko ja hieno, toinen kiittää.

– On upea ja ihan tuli lapsuus mieleen kun puuta käytettiin vielä taitavasti niin monissa paikoissa, ihastelee HU:n lukija.

– Ihanasti kunnostettu. Tuli mieleen lapsuus silloin joskus ennen vanhaan, kommentoija kiittää.

Kauppatorin terminaalin matkustajapaviljonki valmistui vuonna 1952 Helsingin olympialaisiin. Rakennus on palvellut valmistumisestaan lähtien Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajien odotustilana ja kesäisin lipunmyyntitilana.

Kaupungin mukana paviljonki oli ennen restaurointia erittäin huonossa kunnossa. Restauroinnissa paviljonki entisöitiin siten, ettei rakennuksen tyyli muuttunut.

Paviljongin puurunko on kunnostettu, ulkoseinien tammiverhous uusittu, valaisimet entisöity sekä lattia ja vesikatto uusittu.

Ikkunakarmit on kunnostettu puusepäntyönä siten, että kaikki säilytettävissä oleva on kunnostettu ja vaurioituneet osat on korvattu uudella tammella.

Ulko-ovet on uusittu alkuperäisten mukaisina ja niissä on käytetty alkuperäisiä vetimiä ja potkupeltejä. Myös odotustilan penkki on kunnostettu.