Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiistellyn Pirkkolan hallihankkeen rakennustyöt saavat jatkua – valitukset tulleet yhtiölle kalliiksi

Pirkkolan Keskuspuistoon tulevan monitoimihallin rakentaminen saa jatkua. Helsingin hallinto-oikeus purki toimenpidekiellon, kun tarvittavat selvitykset valmistuivat.

– Aloitamme välittömästi keskustelut urakoitsijan kanssa hankkeen jatkamisesta. Tällä hetkellä tavoitteenamme on ottaa halli käyttöön elokuussa 2022, Pirkkolan liikuntahalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Eräkangas sanoo tiedotteessa.

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Hallinto-oikeus hylkäsi Pro Luonto ry:n tekemän valituksen, jossa Uudenmaan Ely-keskus ei ollut kieltänyt Pirkkolan hallin rakennustoimia luonnonsuojelulain mukaisesti.

Pro Luonto ry oli katsonut, että alueella on lahokaviosammaleen kasvupaikkoja ja että siellä saattaa olla liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikka. Ely-keskus keskeyttänyt yhdistyksen vaatimuksesta rakennushanketta.

Yhdistys sai kuitenkin rakennustyöt keskeytymään valittamalla asiasta hallinto-oikeuteen, joka määräsi toimenpidekiellon hallin rakennustöille kesäkuussa (HU 18.6.).

Ely-keskuksen selvitys osoitti, ettei alueen rakentaminen heikennä merkittävästi lahokaviosammaleen esiintyvyyttä. Myöskään liito-oravien lisääntymis- tai levähdyspaikkoja ei selvityksessä havaittu.

Pirkkolan hallille takapakkia – KHO:n hylkäyspäätös ei huoleta hankkeen vetäjää: "Aikataulu vaan taas venyy"

Pirkkolan liikuntahalli Oy:lle valitukset ovat tulleet kalliiksi. Halliyhtiön tiedotteessa kerrotaan, että rakennusprojektiin oli keväällä kiinnitetty kymmeniä henkilöitä. Rakennusliike on esittänyt korvausvaatimuksen viivästymisestä. Myös oikeudenkäyntikulut ovat merkittävät.

Hallihankkeen vetäjä, Eräkangas uskoo, että hallihanke saadaan edelleen rahoitettua.

– Tämän maksavat lopulta hallin käyttäjät eli käytännössä liikuntaa harrastavien lasten vanhemmat. Harmi, sillä kansalaistoimintaan perustuvan Lattiaa Liikkujille ry:n hankkeen tavoitteena on nimenomaan saada pääkaupunkiseudulle käyttäjille kustannustehokasta sisäliikuntatilaa, ja siten yrittää hillitä liikunnan harrastamisen kustannuksia, Eräkangas sanoo tiedotteessa.

Adressi Pirkkolan Keskuspuiston puolesta on kerännyt viidessä päivässä yli 6000 nimeä – "Ihmiset ovat yllättyneet ja hermostuneet kaupungin toiminnasta"

Pirkkolan liikuntahallin rakennustyöt keskeytyivät, koko hanke vaarassa – "Huutoäänestykselläkö rakennusluvista nykyään päätetään?"

SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"

Pirkkolan hallihanke kuumensi sekä asukkaiden että poliitikkojen tunteet – Apulaispormestari Nasima Razmyar tuohtui vihreiden takinkäännöstä