Katso upeat kuvat: Näin Itä-Helsinki muuttuu lähivuosina – luvassa jalankulkijan paratiisi

Itä-Helsingin kehittäminen otti kuluneella viikolla aimo harppauksen eteenpäin, kun alueen keskustan ideakilpailu ratkesi.

Ideakilpailun avulla haettiin uutta tulevaisuuskuvaa Itäkeskuksen keskustaan ja Puotilan metroaseman seudulle.

Voittajaksi valittiin ehdotus Jalan jaloin, jossa Itäkeskus luo nahkansa käveltävänä kaupunkina. Toinen palkinto päätettiin antaa suurten muutosten ehdotukselle Itis Siti. Alueen suunnittelu jatkuu näiden ehdotusten pohjalta.

Kilpailun voittajaehdotuksen tekijät ovat Arkkitehtitoimisto Harris–Kjisik ja VSU maisema-arkkitehdit. Lisäksi tukena oli monialainen ja laaja työryhmä.

Täpärästi toiseksi sijoittuneen ehdotuksen tekijät ovat Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen (Arkkitehtitoimisto K2S), Veikko Ojanlatva ja Tuukka Vuori (Playa arkkitehdit) sekä Juha Hetemäki ja Markku Hietala (Suomen Asuntokehitys).

Palkintolautakunnan mukaan Jalan jaloin on ehjä, idearikas ja tarkasti tutkittu ehdotus, jossa Itäkeskus luo nahkansa käveltävänä kaupunkina.

Ehdotuksessa Itäväylän yli on ulotettu jatkuva jalankulkuverkosto ja aluetta halkovia pääväyliä on tiivistetty uudella rakentamisella.

– Jalan jaloin on sisällöllisesti runsas suunnitelma ja se tarjoaa monipuolisia uusia ideoita Itäkeskuksen alueen uudistamiseen, palkintolautakunta kiittelee.

Periaatteet on tavoitteena tuoda julki kahdessa vaiheessa: ensi vuoden alkupuolella Stoan ja Puhoksen alueelle ja vuoden loppupuolella laajemmalle alueelle.

Kilpailutyöt ovat esillä ja niihin voi tutustua tarkemmin kulttuurikeskus Stoan aulassa 13. marraskuuta saakka.

Kaikki kilpailuehdotukset ja pöytäkirja löytyvät kilpailun internet-sivuilta. Pöytäkirja on ladattavissa lisäksi SAFA:n sivuilta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut