Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyskuussa avattu burgeriravintola laittoi jo lapun luukulle: Ennätti valmistaa vain 90 hampurilaista – ruokaa hukkaan 15000 eurolla

Ongelma: Töölönkadun uusi hampurilaisravintola avautui syyskuun lopussa. Sitten hommat menivät pieleen. Yrittäjä aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä.

Vilkkaan Töölönkadun varrella sijaitseva Giant -ravintola ehti kolmessa viikossa tarjoilla asiakkaille 80–90 hampurilaista, kunnes yrittäjä Ajmal Zarmalin oli suljettava ravintola.izz

Ilmastoinnin rasvakanavat eivät toimineet kunnolla. Kiireisinä aikoina ruuan hajut kulkeutuivat salin puolelle, ja kokit tekivät töitä hyvin korkeassa lämpötilassa.

– Yksi kokeista sairastui kolmeksi päiväksi ilmastointivian vuoksi, Zarmal kertoo.

Helsinkiläinen ravintolayrittäjä Ajmal Zarmal oli panostanut paljon uuteen ravintolakonseptiinsa.

– Isäni aikoinaan sanoi minulle, että kun teet jotain, se pitää tehdä kunnolla. Jos et tee kunnolla, älä tee ollenkaan, hän kuvailee.

Konsepti oli sisustusta ja astiastoa myöten suunniteltu. Ravintolan visuaalinen ilme on todella persoonallinen. Esimerkiksi ravintolan pöydät ovat uniikkeja juuri ravintolaa varten valmistettu. Samoin lautaset ja aterimet, joissa on ravintolan logo.

On tärkeää, mitä asiakas näkee ensimmäisenä.

– On tärkeää, mitä asiakas ensimmäisenä näkee, kun tulee ravintolaan. Ruoka ja maku tulevat toisena, tietenkin yhtä tärkeitä nekin. Jotkut avaavat ravintolan, mutta eivät panosta sisustukseen kunnolla, yrittäjä toteaa.

Kun Zarmal lopulta joutui tekemään päätöksen ravintolan sulkemisesta ilmastointivian vuoksi, hän ei halunnut avata Giantia enää Töölönkatu 27:een. Hänen on vaikea kuvailla syytä, mutta se ei vain enää tuntunut hyvältä. Hän haluaa aloittaa konseptin puhtaalta pöydältä ja pienemmässä tilassa.

Parhaillaan Zarmal etsii ravintolalle uutta sopivaa paikkaa jostakin kauppakeskuksesta Helsingissä. Hän uskoo, että saa Giantin auki ensi vuonna.

– On ollut isot tavoitteet, ja on laitettu paljon rahaa konseptiin, Zarmal sanoo.

Yrittäjä teki myös isot tappiot sulkemisen vuoksi. Hankittuja elintarvikkeita jäi käyttämättä noin 15 000 euron edestä.

Vastaavanlainen tilanne oli vuosi sitten Maunulan El Toritossa, jossa ravintola on ollut teknisten vikojen vuoksi suljettuna lähes vuoden.

Ajmal Zarmal on toiminut ravintolayrittäjänä 11 vuotta ja hänellä on pääkaupunkiseudulla muitakin ravintoloita.

Töölönkatu 27:n tilaan hän aikoo avata toisen ravintolakonseptin, kun ilmastointikanavan korjaus saadaan valmiiksi. Uuden intialaisen ravintolan Rumin hän aikoo avata vielä marraskuun aikana. Sisustukseen tehdään pieniä muutoksia.

Zarmal on itse suunnitellut myös Rumin menun ja ottanut huomioon muut intialaiset ravintolat pääkaupunkiseudulla.

– Haluamme erottua muista ravintoloista. Meidän menussa on perinteisiä intialaisia ruokia, joita on hieman modernisoitu, Zarmal kertoo.

Giantin ruuat tehtiin sähköllä, mutta uuden ravintolan ruokiin tarvitaan kaasua.

– Meillä on muun muassa grilliruokia, eikä niitä sähköllä pystyisi tekemään.