Kallion kirjaston "murhahuone" avataan yleisölle keskiviikkona

Suomen dekkariseura ry lahjoitti vuonna 1996 salapoliisi- ja jännityskirjallisuuden kokoelmansa Helsingin kaupunginkirjastolle. Tällä hetkellä kokoelma käsittää noin 2900 nidettä, joista vanhin on vuodelta 1908. Kimmo Virta
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kallion kirjaston pohjakerroksessa sijaitseva Dekkarikirjasto on avoinna yleisölle keskiviikkona 11.11. klo 17–20 ja 25.11. klo 10–13.

Dekkarikirjastossa sijaitsee salapoliisi- ja jännityskirjallisuuden kokoelma, joten huoneesta löytyy paljon kiinnostavaa muun muassa murhatarinoista kiinnostuneille. Kokoelman perustana on Suomen dekkariseura ry:n vuonna 1996 kaupunginkirjastolle lahjoittamat 1500 kirjaa. Niitä voi lukea kirjaston tiloissa. Kokoelmassa on lähes 3000 nidettä, joista vanhimmat vuodelta 1908.

Aiemmin talonmiehen asuntona toiminut tila on nykyään kokousten ja pienten tapahtumien pitopaikka. Muun muassa Paavo Nurmi asui siellä alivuokralaisena 1920-luvulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut