Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyhjälle synnytyssairaalalle löytyi uutta käyttöä Helsingissä – tältä näyttää erikoisryhmän toiminta

Kjell Westön -kirjaan perustuvaa Rikinkeltainen taivas -elokuvaa kuvattiin viime kesänä eri puolilla Helsinkiä, muun muassa Kumpulan Kätilöopistolla.

Ohjaaja Claes Olsson kertoi tuolloin, että tyhjillään oleva synnytyssairaala on erinomainen paikka kuvauksiin, koska se sopii niin poliisiasemaksi kuin luksustason hoivakodiksi.

Perjantaina julkaistussa Rikinkeltainen taivas -elokuvan trailerissa näkyy, miten Kätilöpiston sisäpihasta on tehty poliisiaseman sisäänkäynti. Kohtauksessa poliisit vievät epäiltyä vauhdikkain ottein poliisiautoon. Trailerissa on myös kohtauksia rakennuksen sisältä.

Poliisikohtauksissa käytettiin "Karhunpojat" erikoisryhmää. Se koostuu näyttelijöistä, joille oikeat poliisit ovat kouluttaneet muun muassa aseiden käsittelyä ja kiinniottotilanteita.

Vuonna 1960-valmistunut Kätilöopiston sairaala suljettiin vuonna 2017 sisäilmaongelmien vuoksi. Tyhjillään ollut rakennus on ollut viime vuosina suosittu elokuvien, tv-sarjojen ja mainosten kuvauspaikka.

Yksi tunnetuimmista Kätilöopistolla kuvatuista ohjelmista on rikossarja Karppi.

Viime toukokuussa Kätilöopisto oli vuokrattu Kymmenen suomalaista sarjamurhaajaa -dokumenttisarjan kuvaamista varten. Ohjelmaa kuvattiin Discovery Channelille.