Influenssarokotteen saa Husista ilman ajanvarausta

Husin sairaaloihin on järjestetty matalan kynnyksen influenssarokotuspisteitä. Outi Paappanen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Hus rokottaa marras–joulukuun aikana riskiryhmiä ja heidän lähipiiriään influenssaa vastaan ilman ajanvarausta. Husin sairaaloihin on järjestetty tätä varten matalan kynnyksen influenssarokotuspisteitä.

Tänä vuonna influenssarokotteen ottamisen tärkeys korostuu entisestään, koska koronavirus ja nyt loppuvuodesta influenssavirukset leviävät samaan aikaan eikä koronavirusrokotetta ole vielä saatavilla, apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen Husin tulehduskeskuksesta sanoo tiedotteessa.

Kausi-influenssarokotteita on myyty apteekeista ennätykselliseen tahtiin. Husissa rokotteiden pitäisi riittää, se rokottaa kansallisen rokotusohjelman mukaisesti riskiryhmiin kuuluvia ja heidän lähipiiriään. THL on hankkinut kansalliseen rokotusohjelmaan 1,7 miljoonaa pistettävää kausi-influenssarokotetta ja 116 000 nenäsumuterokotetta, eli siis saman määrän kuin viime kaudella.

Koronaviruspandemian aikana kiinnitetään erityistä huomiota rokotettavien ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla kasvomaski päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä.

Lapsia rokotetaan ainoastaan Uuden lastensairaalan (kuuden kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli kolmevuotiaasta alkaen) matalan kynnyksen rokotuspisteissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilta löytyy tieto siitä, ketkä ovat oikeutettuja ilmaiseen influenssarokotteeseen.

"Hoitamattomana tauti johtaa kuolemaan" – Oletko muistanut ottaa rokotteen tätä vakavaa sairautta vastaan?

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut