Minna Parikka ilmoittaa lopettavansa huipulla: "Olen saanut kaiken"

Minna Parikka lanseerasi nimeään kantavan kenkäbrändin vuonna 2005. Arkistokuva on vuodelta 2009. Katja Luoma kluo

Crista Lassfolk-Feodoroff

Helsinkiläinen kenkäsuunnittelija Minna Parikka ilmoittaa lopettavansa liiketoimintansa 20. joulukuuta. Hän kertoo, että syy lopettamiseen on puhtaasti henkilökohtainen. Parikan mukaan brändillä menee loistavasti eikä lopettamispäätös johdu koronapandemiasta tai taloudellisista seikoista.

– Kuluva vuosi on ollut tuloksellisesti loistava ja yritys on ollut velaton jo kymmenen vuotta. Verkkokaupan nettomyynti kasvoi kevään aikana parhaimmillaan 150 prosenttia suhteessa viime vuoteen ja kivijalan sulkemisesta huolimatta yrityksen kokonaisnettomyynti suhteessa viime vuoteen on kasvanut 21 prosenttia, Parikka tiedottaa.

Hän kertoo miettineensä liiketoimintansa lopettamista jo pitkään, eikä päätös ollut helppo. Nyt ajankohta on Parikan mukaan looginen.

– Olen saavuttanut urallani kaiken mitä halusin: omannäköiseni brändin, kansainvälisen menestyksen, uskolliset fanit, sekä vapauden matkustaa ja nähdä maailmaa, Parikka tiedottaa.

– Tänä vuonna juhlin 40-vuotissyntymäpäivääni ja 15-vuotista taiteilijauraani. On aika todeta, että 40-vuotiaan Minnan unelmat näyttävät erilaiselta kuin 25-vuotiaan Minnan. Nyt on aika uudelleen määrittää polkuni ja etsiä uusia seikkailuja.

Minna Parikan kenkiä on myyty 25 maassa. Hän perusti brändilleen oman kivijalkaliikkeen Helsingin Aleksanterinkadulle vuonna 2012. Liike suljettiin aiemmin tänä vuonna.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut