Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jan Vapaavuoren lähdön merkitys voi olla Helsingin kokoomukselle järisyttävä – pormestariehdokasta pohditaan nyt kuumeisesti

Jan Vapaavuori ilmoitti 8. marraskuuta, ettei aio asettua ehdolle pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa.

Kuntavaaleissa luvassa kiivas kamppailu suurimman puolueen paikasta – "Helsingissä on tehty aika vasemmistoliittolaista politiikkaa"

Valtuustoryhmän johtaja Daniel Sazonov ei kommentoi kysymystä suoraan, mutta myöntää, että vihreiden kanssa tullaan käymään kova kamppailu suurimman puolueen paikasta.

Kokoomuksella onkin nyt iso paine löytää sopiva pormestarikandidaatti. Näkyvää poliittista paikkaa pitävä apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) kieltäytyi kunniasta heti spekulointien alettua.

– Vahvimmalla mahdollisella ehdokkaalla lähdetään, Sazonov luonnehtii ja kertoo, että poissuljettua ei ole sekään, että henkilö tulisi jostain muusta kaupungista ehdolle Helsinkiin.

Kokoomuksen on tarkoitus julkistaa ehdokas ensi vuoden alussa.

Vapaavuoren johtamistyyli on aika ajoin noussut otsikoihin. Syyskuussa apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) muun muassa arvosteli, että Helsingin johtamisen kriisi johtuisi "yhdestä henkilöstä" eli Vapaavuoresta.

– Tunnen Jannen sen verran hyvin, että uskon hänen tehneen päätöksen omilla ehdoillaan, eikä julkisen keskustelun takia, Sazonov sanoo.

Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."

Vihreiden Anni Sinnemäki ei ole kertonut vielä julkisesti lähteekö pormestarikisaan. Sitä pidetään kuitenkin todennäköisenä. Kaupunkiympäristön apulaispormestari Sinnemäki sai viime kuntavaaleissa reilut 8 800 ääntä.

Demareista pormestarin paikkaa havittelee kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar.

Helsingin uusi johtamismalli keskitti valtaa pormestarille – ongelmina ohijohtaminen ja apulaispormestarien epäselvä rooli

"Kaupunki vaarantaa uskottavuutensa" – vihreät ja vasemmisto kaatoivat Lapinlahti-hankkeen kaupunginhallituksessa

Pormestari Jan Vapaavuori tienasi noin 200 000 euroa – apulaispormestarin tulot tätäkin suuremmat

Apulaispormestari Nasima Razmyar lataa tv:ssä suorat sanat Jan Vapaavuoresta – "Se on surullista ja väärin"

Hjallis Harkimolla kova suunnitelma kevään kuntavaaleissa – romahtaako kokoomus Helsingissä kakkospuolueeksi?

Pormestari haluaa lopettaa Helsingin tulospalkkiot:  "Hyvin epäreilu järjestelmä" – näin käy kunnallisverolle

Kova väite Helsingin pormestariston vallasta – "Osa asioista päätetään jossain muualla"

"Huutaa alaisilleen, itsevaltiaan elkeet" – Yle: Jan Vapaavuori saa Helsingin päättäjiltä yllättävänkin kielteisiä arvioita