Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin kaksi klassikkoravintolaa jälleen pahoissa vaikeuksissa – yrittävät estää konkurssin

Talous: ”Tuotetta hiotaan”, sanoo yrityssaneeraukseen ajautuneen Rivolin ja Rivoleton osakas.

Helsingin ravintolahistorian kuuluisimpiin paikkoihin lukeutuva Rivoli ja ja sen pizzeria Rivoletto ovat jälleen suurissa talousvaikeuksissa.

Ravintolan taustayhtiö on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Yhtiöllä on velkoja perintätoimistoille ja muun muassa Heinon Tukulle, joka on suuri tavarantoimittaja pääkaupunkiseudun ravintoloille. Tämä ilmenee Asiakastieto Oy:n luottotietokannasta. Rästiin jääneet velat ovat toiminnan laajuuteen nähden suuret.

Yhtiön hallituksen jäsen Juuso Inha sanoo, että kaikki mahdollinen tehdään tämän Helsingin helmen pelastamiseksi.

Helsingin Uutiset kertoi noin päivälleen vuosi sitten, että alan grand-old-ladyn Ragni Rissasen perustama Rivoli ja Helsingin vanhin samassa osoitteessa toiminut pizzeria Rivoletto ovat saaneet uuden omistajan.

Sillon mukaan lähtivät Uudenmaankadun Ysibaarista tunnettu Niklas Engblom, jolla on kolmanneksen osuus paikasta. Kaksi kolmannesta on sijoittajilla.

– Helmikuu ennen koronaa oli erittäin hyvä. Sen jälkeen on ollut raastavaa. Korona on iskenyt hirvittävällä voimalla, Inha sanoo.

Hän huomauttaa, että yksikään velkoja ei ole vastustanut Rivolin saneerausmenettelyä.

Taakka on raskas, sillä ravintolassa on liki 500 neliötä. Ravintola on pysynyt uskollisena Rissasen hengelle. Listalta löytyy muiden muassa ostereita, sinisimpukoita, tartarpihviä, pippuripihviä ja ranskalaista omenapiirasta.

– Tämä ei ole nuorisopaikka. Tämä ei ole trendipaikka. Tämä on tavallisten ihmisten ravintola, Inha toteaa.

Ihan mikä paikka tahansa se ei ole. Esimerkiksi ex-europarlamentaarikko Lasse Lehtinen kertoo tuoreissa muistelmissaan ”Salakapakoita ja tappaiskeittoa”, kuinka hän opetteli joskus kalojen vieraskieliset nimet Kala-Rivolin verhoista.

Tuolloin Rivolissa oli kolme puolta: ranskalainen, kala ja pizzeria.

Rivoli oli Rissasen ravintolaimperiuma, johion kuului aikanaan myös Katajanokan Bellevue. Lisäksi hänellä oli hotelleja pääkaupungissa ja maakunnissa Kuopiota myöten

Tämän vuoden huhtikuussa Business Finland myönsi 10 000 euroa kehittämisrahaa nykyisin Rivolia pyörittävälle Albertin Klassikko Oy:lle.

Uudenmaankadun Ysibaaria on niin ikään pidetty klassikkona ja sen kana-annosta Pollo Limonello on arvostettu yhtenä pääkaupungin kuuluisimmista ravintola-annoksista.

Helsingin Uutiset tavoitti Niklas Engblomin alkuviikosta kommentoimaan tulevaisuuden suunnitelmia. Ravintola on auki normaalisti. Mitään suurta muutosta ei ole tulossa.

– Tuotetta hiotaan, hän sanoo.

Albertinkadun Ravintola Rivoli on perustettu vuonna 1962 ja Rivoletto 1971.