Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epäilty sarjaraiskaaja vangittu – autokyytiin nousseita uhreja voi olla enemmänkin

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi poliisin vaatimuksesta 7. marraskuuta noin 60-vuotiaan suomalaisen miehen, jota epäillään useammasta kuin yhdestä Lahdessa tapahtuneesta raiskauksesta. Raiskaukset ajoittuvat useamman vuoden ajanjaksolle ja kaikki uhrit ovat olleet täysi-ikäisiä naisia tekohetkellä.

Epäiltyä ei aiemmin ole tuomittu rikoksista.

Tapauksia yhdistää se, että epäilty on ravintoloiden sulkemisajan jälkeen tarjonnut asianomistajille autokyytiä, mihin asianomistajat ovat suostuneet. Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa, että epäilty olisi mahdollisesti syyllistynyt raiskauksiin muualla kuin Lahdessa.

Epäilty saattaa kuitenkin olla syyllistynyt useampiin raiskauksiin, jotka eivät ole tulleet poliisin tietoon.

Jos olet joutunut raiskauksen uhriksi samankaltaisessa tilanteessa, voit kertoa siitä poliisille sähköpostitse: pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi.

Apua ja tukipalveluita on saatavilla esimerkiksi rikosuhripäivystyksen kautta https://www.riku.fi/.

Poliisi muistuttaa, että jokaisen - ja erityisesti yksin liikkeellä olevan - kannattaa harkita erittäin tarkkaan tuntemattoman kyytiin nousemista, vaikka autokyydin tarjoaja tuntuisi luotettavalta ja asialliselta henkilöltä.