Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pedofiiliringin oikeudenkäynti alkoi – todistusaineisto on poikkeuksellisen raakaa

Lapsiin kohdistunutta seksuaaliväkivaltaa ja siihen liittyvää kuvastoa käsittelevä oikeudenkäynti alkoi tänään Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Seinäjoella. Osa jutusta käsiteltiin jo syyskuussa Espoon käräjillä, koska tapaus on jaettu kahteen käräjäoikeuteen.

Syytettyjä on yhteensä neljä ja syytekohtia kymmeniä.

Syytetyt ovat osa epäiltyä pedofiilien hyväksikäyttörinkiä, jonka toiminnasta keskusrikospoliisi tiedotti puolitoista vuotta sitten. Uhrit ovat kaikki lapsia, nuorimmat vauvoja.

Poliisi kertoi jo tutkinnan valmistuttua, että tapauksen todistusaineisto on poikkeuksellisen raakaa materiaalia. Pahimmillaan huumattua lasta on raiskattu kymmenen tuntia.

Pääepäilty on 59-vuotias pohjalainen luontomatkailuyrittäjä, joka on toiminut myös kirkkovaltuutettuna ja kirkkoneuvoston jäsenenä. Yksin hänen hallustaan löytyi yli 400 tuntia laitonta videomateriaalia.

Miestä syytetään useista rikoksista, kuten törkeistä lapsiin kohdistuneista hyväksikäytöistä ja raiskauksista ja törkeistä lapsen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämisestä ja hallussapidosta.

Mies sotkeutui aiemmin ostajan roolissa myös paljon julkisuutta saaneeseen kristallihuumevyyhtiin.

Seinäjoella syytettyinä olevat miehet odottavat tuomioitaan vapaina. Syyttäjä on ilmoittanut vaativansa heille kovia tuomioita.

Uhrien suojelemiseksi tapaus käsitellään ainakin pääosin suljettujen ovien takana.

Asiasta uutisoi aiemmin mm. Yle ja Ilta-Sanomat.