Päätoimittaja Kannala: Vapaavuoren väistyminen voi olla hyödyksi Helsingin kokoomukselle, mutta se edellyttää suurimman puolueen paikkaa

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) jääminen pois kevään kuntavaaleista oli monelle yllätys, mutta ilmoitus ei tullut täysin puskista, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Hän ei ollut missään vaiheessa luvannut asettua ehdolle, vaan pohtivansa asiaa. Kokoomuslaiset halusivat uskoa "läpeensä poliitikoksi" tituleeraamansa Vapaavuoren olevan käytettävissä, vaikka varmuutta asiasta ei ollut, vihiä epävarmuudesta oli saatu ja Helsingin poliittinen vääntö julkisuutta myöten mietitytti kokoomuslaisia itseänsäkin.

Kannalan mielestä Helsingin kokoomus voi nähdä alkujärkytyksen jälkeen tilanteessa myös valoa.

– Jos he onnistuvat löytämään riittävän hyvän ääniharavan, saamaan laajasti ääniä muille ehdokkailleen ja siten pitämään suurimman puolueen paikan, on heidän mahdollista saada ajamiaan asioita paremmin läpi kuin Vapaavuoren aikana, Kannala sanoo.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut