Automaatio vei tekstinkäsittelijöiden työt hetkessä – Hus irtisanoo 150 ihmistä

Hus irtisanoo 150 tekstinkäsittelijää, jotka ovat työskennelleet tukipalveluyksikkö Hus Asviassa. Asiaa koskevat yt-neuvottelut alkoivat maaliskuussa ja päättyivät tämän viikon maanantaina. Alkuperäinen arvio vähennystarpeesta oli enintään 180 henkeä.

– Automaattisen puheentunnistusjärjestelmän käyttöönotto vähensi tekstinkäsittelyn tarvetta hyvin voimakkaasti. Olemme tarjonneet muuntokoulutusta kaikille neuvottelujen piirissä olleille ja siten vähennystarvetta on voitu jonkin verran pienentää, sanoo tiedotteessa Hus Asvian toimialajohtaja Tuula Lasander.

Hus kertoi automaattisen puheentunnistuksen käytön laajentamisesta lokakuun lopussa ja nyt se hoitaa jo 80 prosenttia saneluista.

– Digitaalinen murros tapahtui tekstinkäsittelyssä erittäin nopeasti, kommentoi Lasander tiedotteessa.

Hus Asvia tuottaa Husille laitoshuoltopalveluja, potilas- ja henkilöstöruokailupalveluja, asiointi-, osastonsihteeri- ja tekstinkäsittelypalveluja sekä henkilöstö- ja talouspalveluja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut