Päiväkodin keikkatyöläinen HS:ssä: "Pikaopastuksen antoi suoraan lukiosta tullut sijainen"

Varhaiskasvatuksen laatu Helsingissä puhuttaa jälleen. Taustalla on muun muassa kaupungin päätös leikata kotihoidontuen kuntalisää, jolloin entistä useampi 1-vuotias tulisi päivähoidon piiriin. Jo aiemmin Helsinki-lisä on poistettu 2–3-vuotiailta.

Keikkatöitä henkilöstöpalvelu Seuren kautta Helsingissä tekevä hoitaja kertoo mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa, että varhaiskasvatussuunnitelmissa ja kyselyiden tuloksissa kaikki näyttää hyvältä. Todellisuus on kuitenkin karu.

– Keikkatyötä tekevänä olen nähnyt, miten monessa päiväkotiryhmässä arki on suurta selviytymistaistelua. Esimerkiksi paikalla oleva työntekijä, jolta olen saanut pikaopastuksen tehtäviin, on osoittautunut suoraan lukiosta tulleeksi sijaiseksi, kirjoittaa hoitaja, joka toteaa, että virallinen henkilöstömitoitus, jossa kaikki vakityöntekijät ovat paikalla, toteutuu harvoin.

– Jos erityislapsen avustaja on sairaana, se tarkoittaa kaaosta ja levottomuutta koko ryhmässä. Harva varmaan edes tietää, miten paljon erityislapsia integroidaan ryhmiin. Paljon, hoitaja jatkaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut